Henk en Gerrie Teunissen met het mooie boeket bloemen dat ze van burgemeester Van Oostrum kregen. Foto: PR.
Henk en Gerrie Teunissen met het mooie boeket bloemen dat ze van burgemeester Van Oostrum kregen. Foto: PR. Foto:

'Het dondert wel eens maar 't is nooit ingeslagen'

Henk en Gerrie zestig jaar getrouwd

RUURLO – Twee groene dennetjes met daarin tientallen van papier-maché gekleurde witte roosjes sieren de toegang tot de voordeur van hun woning in appartementencomplex Hemminkhof. Binnen zit een aantal buren. Naar goede Achterhoekse traditie hebben die 'mooi gemaakt'.

Door Jan Hendriksen

Henk Teunissen en Gerrie Teunissen-Elferink waren donderdag 13 april zestig jaar getrouwd. "Het is een voorrecht in Hemminkhof te mogen wonen en zulke goede buren te hebben", zo verklaren Henk (82) en Gerrie (80) als de buren hun vertrek aankondigen. "We komen zondag wel een borrel halen", zo verklaart één van hen. Burgemeester Joost van Oostrum van gemeente Berkelland kwam het diamanten echtpaar donderdag persoonlijk feliciteren. De secretaris van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima stuurde het echtpaar een felicitatie en ook van de Commissaris van de Koning van Gelderland ontvingen Henk en Gerrie een felicitatiebrief. Henk en Gerrie Teunissen kennen elkaar al van jongs af aan. "We waren in de Polsteeg in Barchem buurjongen en buurmeisje van elkaar. Henk ging naar de Julianaschool in de Vordense buurtschap Wildenborch. Gerrie toog naar de Barchemse lagere school. Op een 'verwerpingsavond' bij café Hietland aan de Schonveldsdijk in Barchem sloeg in 1951 de eerste 'liefdesvonk' tussen het diamanten echtpaar over. Het trouwde in het gemeentehuis van Laren (Ampsen) en vierde hun huwelijksfeest bij café Meilink in Barchem. Henk werkte in het begin van hun trouwen bij Cebeco Handelsraad en later bij mechanisatie bedrijf Lodo (Lochem-Doetinchem) om vervolgens bij mechanisatie bedrijf Kerkwijk in Ruurlo neer te strijken. Sinds 1967 wonen Gerrie en Henk in Ruurlo. Voorheen kortstondig in Lochem en Drempt.

Muziek
Muziek is een grote passie van Henk. Hij was meer dan 45 jaar saxofonist bij muziekkapel De Schaddenstekkers en vijftig jaar bij muziekvereniging Sophia's Lust in Ruurlo. Gerrie ondersteunde Sophia's Lust middels de Vriendenkring die allerlei acties rondom de muziekvereniging organiseerde. Samen zitten ze niet stil. Beiden zijn nog zeer actief betrokken bij de activiteiten die voor de bewoners van appartementencomplex Hemminkhof worden georganiseerd. Koersballen, gymnastiek, jeu de boules, fietstochten en de kookmiddagen. Aan al die activiteiten doen Henk en Gerrie mee. Henk is verantwoordelijk voor de wekelijkse fietstochten die elke woensdagmiddag vanaf mei tot september plaatsvinden. "En ik bereidt altijd de soep voor de maaltijden die Hemminkhof aan alleenstaanden van het appartement en omwonenden in de ontmoetingsruimte van Hemminkhof organiseert', zo zegt Gerrie.

Oldtimer
Tijd voor andere hobby's zijn dan ook bijna niet. Hoewel? Henk was twintig jaar lang coördinator van Tafeltje Dekje in Ruurlo en af en toe trekt hij er nog eens op uit met zijn oldtimer tractor (Deutz) uit 1966. Op de vraag wat het geheim van hun lange verbondenheid is antwoorden beiden met een glimlach. "Het is geven en nemen. 't Heeft wel eens gedonderd. Maar het is er nog nooit ingeslagen. We hebben goede bliksemafleiders!" Henk en Gerrie hebben twee zoons, een schoondochter, een kleindochter en haar man en een achterkleinzoon.

Samen
Samen met de buren, familie en vrienden vierde het diamanten echtpaar eerste paasdag haar zestigjarig huwelijksfeest in de ontmoetingsruimte van Hemminkhof.