Floris Dinkelman en Wilma Oplaat in de toekomstige bewegingsruimte, de voormalige kerkzaal. Foto: Jan Hendriksen
Floris Dinkelman en Wilma Oplaat in de toekomstige bewegingsruimte, de voormalige kerkzaal. Foto: Jan Hendriksen Foto:

Medisch fitness en bewegen in gebouw De Hoeksteen

BARCHEM – In de ruimte waar tot eind september vorig jaar nog menig 'gezang' en 'psalm' klonk en het woord van God verkondigd werd, kan binnenkort worden gesport. Eigenaresse Wilma Oplaat van Fysiotherapie Oplaat in Barchem is namelijk een samenwerking aangegaan met Floris Dinkelman van Bewegings-, en Movementcentrum FloFit uit Lochem.

Door Jan Hendriksen

Floris Dinkelman gaat zich in het voormalige kerkgebouw De Hoeksteen bezig houden met functioneel bewegen. Floris Dinkelman (24) en Wilma Oplaat (44) zullen donderdag 27 april (Koningsdag) van 14.00 tot 15.00 uur het voormalig kerkgebouw openstellen voor een 'sneak preview' zodat iedereen een kijkje kan nemen bij de vorderingen van de verbouw van het kerkgebouw die nog volop gaande zijn. Vorig jaar nam Wilma Oplaat in de voormalige consistoriekamer al haar intrek met haar praktijk voor fysiotherapie. Voor de voormalige kerkzaal zocht ze een 'exploitant' waarin ze een bewegingscentrum wilde vestigen als aanvulling op haar praktijk. En toen Floris Dinkelman via zijn moeder hoorde dat Oplaat een huurder zocht nam hij direct contact met haar op. "Ik was direct 'verliefd' op de ruimte. Een unieke locatie die volop kansen biedt voor mijn onderneming FloFit. Mede omdat het natuurgebied van de Kaleberg in de directe omgeving ligt", zo verklaart Dinkelman. FloFit is de plek geworden waar Dinkelman als Movement Coach verschillende doelgroepen helpt bij het bewegen. De focus van Dinkelman ligt op functionele trainingen met oefeningen die van pas komen in het dagelijks leven. Dinkelman: "Anderen omschrijven mijn trainingen met termen als bootcamp en crossfit, maar de kracht van FloFit zit hem juist in de afwisseling en de combinatie van verschillende sporten. Boksen, klimmen en klauteren, circuittraining… het komt allemaal wel aan bod en dat is eigenlijk wat het zo leuk en effectief maakt."

Passie
Floris Dinkelman geniet elke dag van zijn mooie vakgebied en is trots op wat zijn leden tot nu toe al bereikt hebben op het gebied van bewegen. Ze zijn fitter, sterker en zitten lekkerder in hun vel. De passie voor sport is er al van jongs af aan voor Dinkelman. De Lochemer begon fanatiek met survival waarbij hij bij de jeugd twee keer Nederlands kampioen werd. "Op latere leeftijd groeide mijn interesse in sporten en bewegen en begon ik aan de opleiding Sport en Bewegen aan het ROC van Twente. Ik vond het leuk om training te geven aan vrienden en ik merkte dat steeds meer mensen hier interesse in hadden dus startte ik FloFit in een bedrijfspand aan de Kwinkweerd in Lochem." FloFit bleek een succes en Dinkelman's drive en ambitie leverde hem de titel van MBO uitblinker van het ROC van Twente in 2014 op. Ook was hij vorig jaar genomineerd als 'Sportman van het jaar' van de gemeente Lochem.

'Geklust'
In de komende weken wordt er nog volop 'geklust' in het voormalige kerkgebouw. Op een van de muren in de bewegingsruimte komt een grote zwart-wit print van het voormalige kerkgebouw uit de jaren vijftig van de vorige eeuw. Naar verwachting neemt Floris Dinkelman begin mei zijn nieuwe bewegingsruimte in gebruik. Op termijn verbouwt Oplaat de voormalige koffieruimte van het kerkgebouw tot twee praktijkruimten voor haar fysiotherapie praktijk en komen er twee douche-, kleedruimten.