Hans Keuper van Boh Foi Toch. Foto: Achterhoekfoto.nl/Henk Oltvoort
Hans Keuper van Boh Foi Toch. Foto: Achterhoekfoto.nl/Henk Oltvoort Foto:

Brooksfeest 2017 met Bökkers en Boh Foi Toch

RUURLO – Het wordt in de feesttent bij boerderij Weustemoat in Ruurlo zaterdag 29 en zondag 30 april 'Zoepen of Verzoepen'. Het jaarlijks terugkerende Brooksfeest is georganiseerd door Buurtvereniging 't Broek en Omstreken. Het Brooksfeest vindt dit jaar voor het eerst plaats op de nieuwe locatie: boerderij De Weustemoat aan de Kooiersdijk in Ruurlo.

De zaterdagmiddag staat zoals gebruikelijk in het teken van het vogelschieten. Deze gezellige middag is speciaal voor de leden van de buurtvereniging en hiermee gaat het jaarlijkse buurtfeest van start. Het Brooksfeest wordt om 13.30 uur officieel geopend door de voorzitter van de buurtvereniging, Eralt Bettink. Na het woordje van de voorzitter zal het koningspaar van 2016 de eerste schoten lossen op de vogels. Aansluitend zullen de buurtgenoten onderling uitmaken wie het komende jaar als koningspaar door het leven zal gaan. Basisschoolkinderen die mee doen zullen onderling bepalen wie de jeugdprins(es) wordt. Voor deze kinderen worden er ook leuke activiteiten gehouden, zoals ponyrijden, schilderen met graffiti en een fietsparcours. Ook komt er een ballonnenclown. Als het nieuwe koningspaar en de jeugdprins(es) bekend zijn zullen zij feestelijk worden gehuldigd in de tent. Nieuw dit jaar is het vogelschieten voor de vrouwen. In het verleden was er voor de vrouwen altijd het vogelgooien. Tijdens de afgelopen ledenvergadering van de vereniging is besloten om óók voor de vrouwen het vogelschieten te introduceren.

Bökkers en Boh Foi Toch
Aansluitend aan het besloten ledenfeest is de zaterdagavond en de zondagmiddag voor iedereen toegankelijk. Na het succes van 2016 en op veler verzoek zullen ook dit jaar Bökkers en Boh Foi Toch optreden. Het programma is voor dit jaar wel omgedraaid. Bökkers zal op zaterdagavond de tent op zijn kop zetten. Zondagmiddag is het de beurt aan Boh Foi Toch.
Dit jaar is er wederom veel animo voor de kaarten. Momenteel zijn bijna alle 500 kaarten voor Bökkers al verkocht. De organisatie heeft daarom besloten om nog honderd kaarten extra beschikbaar te stellen. Kaarten zijn nog tot en met 26 april in de voorverkoop verkrijgbaar voor 12,50 euro per stuk bij Everwennink Ruurlo, Café Dute in Beltrum en bij Tabak en Wijn en Zo in Borculo. De eventuele resterende kaarten zullen aan de kassa worden verkocht voor vijftien euro.