Schouder aan Schouder opende haar optreden met het nummer ‘Adem mij Adem’ van Peter Schaap. Foto: PR
Schouder aan Schouder opende haar optreden met het nummer ‘Adem mij Adem’ van Peter Schaap. Foto: PR Foto:

Gevarieerd lustrumfeest Schouder aan Schouder

RUURLO – Een mooie versierde groene feestboog met roosjes bij de toegang tot zaal De Veldhoek. Een zaal die met paarse en witte ballonnen is versierd en die bommetje vol zit en staat met publiek. Maar bovenal een gevarieerd muzikaal programma. Dit alles met dank aan het Ruurlose gezelligheidskoor Schouder aan Schouder die zondag 23 april zijn eerste lustrum vierde.

Door Jan Hendriksen

Vijf jaar geleden zag Schouder aan Schouder haar levenslicht nadat een aantal leden van het Barchemse gezelligheidskoor Efkes Anders uit dit koor waren gestapt. Inmiddels telt Schouder aan Schouder ruim vijftig leden die grotendeels uit Ruurlo afkomstig zijn. Maar ook Barchem, Borculo en Vorden zijn vertegenwoordigd. Natuurlijk was er zondagmiddag een nadrukkelijke rol voor Schouder aan Schouder weggelegd. Het koor onder leiding van dirigente Rianne Legebeke opende haar optreden met het nummer 'Adem mij Adem' van Peter Schaap gevolgd door 'Da roon ron ron' van The Crystals, 'Stay with me till morning' van Vicky Brown en Country Roads van John Denver. Dit laatste nummer werd gezamenlijk met de Halley Valley Country Dansers uit Varsseveld uitgevoerd. Verder verleende het Achterhoekse homomannenkoor Shansons, het Ruurlose kinderkoor Sing a Song en het regionale damestrio Deja Vu bestaande uit Patricia ter Bogt, Mirjam van Aken en Karan Florijn medewerking aan het lustrumprogramma. Deja Vu bracht het publiek terug naar de roerige jaren veertig en vijftig van de vorige eeuw en liet de vrolijke klanken van onder andere The Andrews Sisters herbeleven. Kinderkoor Sing a Song onder leiding van Karin Hukker betrok het publiek nadrukkelijk bij haar optredens. Het lustrumprogramma werd door Schouder aan Schouder beëindigd met set van zes nummers waaronder de nummers 'With a little help form my friends' van Joe Cocker en 'Love shine a light' van Katrina & the Waves. Ook vond er een creabeurs buiten bij zaal De Veldhoek plaats waaraan diverse Ruurlose en regionale hobbyisten hun medewerking verleenden. Door de koude weersomstandigheden werd de markt eerder beëindigd.

Korenavond
Schouder aan Schouder organiseert dinsdagavond 8 augustus in Ruurlo een Korenavond op het Kerkplein. Omdat er dit jaar geen Reurlse Pompdagen plaatsvinden neemt Schouder aan Schouder dit evenement in samenwerking met de Achterhookse Folkloredansers voor haar rekening. "We liften mee met de Achterhookse Folkloredansers omdat die op woensdag 9 augustus de jaarlijkse braderie organiseren. Op het Kerkplein staat dan een tent waar tijdens de braderie de folkloristische en muzikale optredens plaatsvinden. In samenwerking met de folklore dansers maken wij de avond daarvoor gebruik van de tent. Er treden dan vier of vijf regionale gezelligheidskoren op. We verbinden er niet zoals tijdens de Reurlse Pompdagen een competitie element aan", zo liet Linda Wezinkhof zondagmiddag namens Schouder aan Schouder weten.