Afstudeerders maatwerkopleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4. Foto: PR
Afstudeerders maatwerkopleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4. Foto: PR

Veertien pedagogisch
medewerkers krijgen diploma

RUURLO - De eerste 14 studenten van de maatwerkopleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4 hebben woensdag dit felbegeerde diploma in ontvangst mogen nemen.

Kinderopvang Avonturijn heeft afgelopen anderhalf jaar geïnvesteerd in haar medewerkers en in de toekomst van de organisatie middels het erkend opleiden van haar medewerkers.
In gezamenlijkheid zijn een aantal medewerkers van Avonturijn in september 2015 gestart met de maatwerkopleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4. Het maatwerkprogramma, een coproductie tussen Landstede, Avonturijn en WerkendLeren, biedt naast de niveau verhoging van de medewerkers een geïntegreerd VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) programma Startblokken en het taalniveau 3F. Vanaf 2018 moeten alle pedagogisch medewerkers, die werkzaam zijn met peuters op een speel-/leergroep, dit vereiste taalniveau bezitten.
Directeur Yolanda Bensink ziet met name een positief effect op de werkvloer. "Het scholen van zoveel medewerkers binnen de organisatie heeft een sneeuwbaleffect. Het inspireert namelijk ook de andere medewerkers en op de werkvloer wordt er inhoudelijk over gesproken".
Tevens is Avonturijn erg te spreken over de toegevoegde waarde van het VVE programma Startblokken, hierdoor wordt niet alleen op de speel-/leergroepen gewerkt met dit programma, maar ook met de kinderen op het kinderdagverblijf en op de BSO.
Uniek aan deze opleiding is dat er met het programma rekening gehouden is met de situatie van werkenden, zo zijn de theoriemomenten op de woensdagmiddagen gegeven en vindt er scholing in de praktijk plaats. "Het geeft echt een boost als je wat je de ene middag leert, de volgende dag gelijk in de praktijk kan toepassen en ook ziet dat het effect heeft", aldus één van de studenten die de maatwerkopleiding met succes heeft afgerond.
Afgelopen woensdag heeft de eerste lichting deelnemers van de maatwerk opleiding GPM 4 Kinderopvang hun diploma in ontvangst mogen nemen. Avonturijn is trots op deze medewerkers en hun geleverde prestatie.