Die Slingetaler uit Winterswijk. brengt een ruim repertoire van overwegend Alpenländische en Oberkrainer Volksmusik. Foto: PR
Die Slingetaler uit Winterswijk. brengt een ruim repertoire van overwegend Alpenländische en Oberkrainer Volksmusik. Foto: PR Foto:

Bargkapel houdt tweede Muziek en Dansfestijn

BARCHEM - Na het succes van 2016 houdt de Stichting Vrienden van de Bargkapel uit Barchem ook dit jaar weer het Muziek en Dansfestijn in Vorden. Het festijn vindt plaats op zaterdag 13 mei in het Kulturhus.

Naast de Bargkapel, die hoofdzakelijk Egerländer en Böhmische blaasmuziek speelt, maar ook uitstapjes naar jazz en andere muziekstijlen niet uit de weg gaat, treedt deze avond op het orkest Die Slingetaler uit Winterswijk. Dit orkest, zes muzikanten en twee zangeressen, brengt een ruim repertoire van overwegend Alpenländische en Oberkrainer Volksmusik, met daarnaast feestmuziek bestaande uit gezellige Duitse Schlagermusik uit de zestiger, zeventiger en tachtiger jaren, Engelstalige Golden Oldies, countrymuziek, Achterhoeks dialect en Nederlandstalige nummers. De muziekstijl die beide orkesten hanteren, wordt vooral bij diverse concerten, festivals en feesten in de Alpenlanden en Bohemen gespeeld waarbij een gezellig samenzijn met danspartijen niet ontbreekt. Veelal ontbreekt bij de concerten in Nederland met dit genre muziek de ruimte voor een dansvloer. Bij het Muziek en Dansfestijn in Vorden is die ruimte wel vrijgehouden en kan er naar believen gedanst worden. Gezellig aanzitten en genieten van de muziek kan natuurlijk ook. Het tweede Muziek en Dansfestijn vindt zaterdag 13 mei in het Kulturhus Vorden plaats en begint om 20.00 uur, zaal open 19.00 uur. Kaarten zijn te bestellen via e-mail vrienden@bargkapel.nl of telefonisch 0573-441478 of 0575-526425.


Workshop djembé spelen

RUURLO – In 't Dorpshuis Ruurlo in de bibliotheek in Ruurlo (Dorpsstraat 74) is op donderdagavond 18 mei een workshop Djembé spelen. De avond wordt verzorgd door de Djembégroep Tiriba uit Ruurlo. Een djembé is een Afrikaanse trommel die je met je handen bespeelt. Het is een laagdrempelig muziekinstrument. Er zijn slechts twee basisklanken en daardoor is het snel door iedereen te leren. In de workshop worden de basisvaardigheden uitgelegd en leer je een ritme spelen. Er kunnen vijftien mensen meedoen en voor trommels wordt gezorgd. De djembégroep zal zelf ook meespelen De avond is van 19.30 tot 21.30 uur in 't Dorpshuis in Ruurlo. Aanmelden kan vóór 16 mei via tel. 06 13917062 of via de e-mail: dorpshuisruurlo@gmail.com. De kosten voor deze avond bedragen drie euro; dit is inclusief koffie of thee. De activiteiten van 't Dorpshuis zijn ook te volgen via Facebook: Dorpshuis Ruurlo en via de website: www.dorpshuisruurlo.nl.


Zanggroep MIXX bij Vrouwen van Nu Ruurlo

RUURLO – De laatste afdelingsavond van het seizoen 2016-2017 van de Vrouwen van Nu afdeling Ruurlo vindt donderdag 18 mei plaats. De zanggroep MIXX uit Hengevelde zal deze avond een gevarieerd optreden verzorgen. Ook wordt deze avond bekend gemaakt wie de trotse eigenaar is geworden van de reuze panda. Deze panda is gemaakt voor een kind wat een megaknuffel verdiend. Alle leden hebben hiervoor een nominatie kunnen inleveren. De avond vindt plaats in zaal De Keizerskroon en begint om 20.00 uur.


Nala en Macska vermist

Ruurlo - Nala wordt vermist op de Morsdijk, ze is een poesje van 1 jaar oud. Ze is cypers/grijs gestreept met een witte neus/bek/borst en poten.

Macska is een lichtcypers/grijs gestreepte poes van 5 jaar oud, haar achterkant is zwart, ze is gesteriliseerd, 5 jaar oud en wordt vermist op de Wildenborchseweg.

Voor informatie kan men contact opnemen met Stichting Amivedi, meldpunt Aalten/Achterhoek, Sylvia Spaargaren, tel. 088 – 0063305 of mailen naar achterhoek@amivedi.com.