Heintje Hillebrand. Foto: Ben Tragter
Heintje Hillebrand. Foto: Ben Tragter Foto:

Het leven vieren met Excelsior Gelselaar

GELSELAAR - Celebrate life! Het leven is om te vieren. Muziekvereniging Excelsior Gelselaar laat zaterdagavond 20 mei tijdens haar voorjaarsconcert prachtige muziek horen rond dit thema.

Aanwezigen kunnen luisteren naar afwisselende muziek zoals Happy Days, Celebrate, Always look on the bright sight of life, Three Kletzmer Miniatures . Men wordt meegenomen langs verschillende culturen, waarbij positiviteit de boventoon voert.
Deze avond verleent mevrouw Dinie Kossink haar medewerking. Zij zal in haar rol als vertelster de muziek begeleiden bij de sprookjes Alice in Wonderland en de Bremer Stadsmuzikanten. Dit alles onder leiding van Berjan Morsink. Hij is 6 jaar met plezier dirigent geweest en gaat nu een nieuwe uitdaging aan. Om deze reden zal deze avond zijn laatste concert bij Excelsior zijn en wordt er afscheid van hem genomen in zijn functie.
Ook heeft de malletband, onder leiding van Otto Camfferman, een gevarieerd programma voor de luisteraars samengesteld. Zij spelen bekende nummers zoals Frozen, Grease en Another Dimension. De jeugddrumband zal deze avond een ludieke sketch ten uitvoer brengen.
Het leerlingenorkest zal, onder leiding van Rosanne Sprick, in samenwerking met Windkracht 6 leerlingen leuke meezingers laten horen.
Aanvang 20.00 uur bij zaal Florijn in Gelselaar. De entree is € 3,00 (kinderen in de basisschoolleeftijd hebben gratis toegang).


AntrActe sluit seizoen af bij Vrouwen van Nu

GEESTEREN/GELSELAAR - Cabaretgezelschap AntrActe uit Lochem verzorgt een optreden tijdens de slotavond van dit seizoen voor de Vrouwen van Nu Geesteren / Gelselaar in zaal Florijn in Gelselaar. Op donderdag 11 mei brengen zij hun programma 'Koude Vlammen'. Aanvang 20.00 uur.


Museum Lebbenbrugge start handwerkcafé

BORCULO - Met ingang van het nieuwe seizoen houdt museum 'de Lebbenbrugge' een maandelijks handwerkcafé. Iedereen met naald en draad is welkom. Voor de gezelligheid, maar ook voor het onderhouden of aanleren van een van de vele technieken die bekend zijn.

De techniek waarin gewerkt wordt bepalen de deelnemers zelf: haken, breien, borduren, patchwork, quilten en kantklossen zijn slechts een paar voorbeelden. Maar ook wie meer wil weten van of kennismaken wil maken met spinnen en weven is van harte welkom.
Het is inspirerend om elkaars werk te bekijken, elkaar te adviseren en nieuwe ideeën op te doen.
Wie meer wil weten of een handwerktechniek aan wil leren kan contact opnemen via mail: handwerkcafeborculo@gmail.com en men wordt uitgenodigd voor een volgende bijeenkomst waar een handwerkster aan de aanwezigen de techniek uitlegt en leert.
Het handwerkcafé is op de volgende dagen in de Olde Schure van museum 'de Lebbenbrugge', Lebbenbruggedijk 25, in Borculo: zondag 21 mei, donderdag 15 juni, zondag 23 juli, donderdag 17 augustus, zondag 17 september en donderdag 12 oktober.
Aanvang: 14.00 uur. Deelname is gratis. Consumpties zijn voor eigen rekening.


Verhalen in het dialect bij OSV Berkelland

BERKELLAND - Jan Lenselink is een hobby-verhalenverteller. Hij weet menigeen te boeien met prachtige in het dialect geschreven verhalen. OSV Berkelland nodigt leden uit voor een middag vol verhalen, op donderdag 18 mei van 14 uur tot 16 uur in De Huve in Eibergen.