Ensemble Rood Hout in de Weemhof. Foto: PR
Ensemble Rood Hout in de Weemhof. Foto: PR Foto:

Expressieve klassieke muziek van Rood Hout

BORCULO - Getalenteerde muzikanten, een aantal barokhobo's, zang en klavecimbel: dat zijn de ingrediënten waaruit rood Hout bestaat. Op vrijdagavond 19 mei speelt het ensemble in de Weemhof in Borculo. Het concert begint om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. De plaatsen zijn vrij. Aanmelden vooraf heeft de voorkeur.

Muziek op oude instrumenten met een bijzonder programma waarin 'empfindsamkeit' centraal staat. Rond 1750, bij de overgang van barok naar klassiek zijn een aantal expressieve werken gecomponeerd door onder andere Telemann, Bach, Händel en Elisabeth Jacquet de la Guerre. Gebundeld in een concert werpt dit een nieuw licht op deze periode. Een goede invulling op het jaarthema: Making the present, kreveling the past!

Martha Bosch, Nienke van der Meulen en Gerben Budding vormen het ensemble Rood Hout en tijdens het concert zullen zij vertellen over hun onderzoek naar de expressieve barok en klassieke muziek. De naam Rood Hout is ontstaan uit een brainstormsessie tussen de leden van het ensemble. Ze zochten een simpele en krachtige naam die makkelijk te onthouden zou zijn. Ensemble Rood Hout is opgericht in 2008 en maakte sindsdien al vele hoogtepunten mee zoals een concert in de Fringe serie van het Festival Oude Muziek in Utrecht, een concert in Vredenburg Leeuwenbergh in Utrecht, de Fringe serie van het Reincken Festival en was te gast in het radio programma 'Opium'. Daarnaast speelt het ensemble op alle grote kamermuziekpodia van Nederland, zoals de Musica Antiqua Nova serie.

In 2013 is een cd opgenomen met het historisch orgel van de oude kerk in Bennekom. Inmiddels is op 18 februari 2017 in de Oude kerk in Bennekom hun tweede cd gepresenteerd. Op de nieuwe cd zijn composities te beluisteren van componisten zoals Telemann en C.P.E. Bach naast werken van minder bekende componisten.

Het volledige programma van het concert op 19 mei en achtergrondinformatie staat op de website van de Weemhof Borculo.


www.deweemhofborculo.nl

Esemble Rood Hout in de Weemhof. Foto: PR