Ook dit jaar is Achterhoek Nieuws BV mediapartner van het Ruurlose muziek-, theater en spektakelfestival Reurpop. Op de foto de mascotte van Reurpop Rupo en van links naar rechts: Luuk Rouwhorst (pr Reurpop), Verona Westera (redactie coördinator Achterhoek Nieuws), Martijn Fokkink (pr Reurpop), Dyanne Schiphorst (media adviseur Achterhoek Nieuws) en Jan Hendriksen (correspondent Achterhoek Nieuws).Foto: Achterhoek Nieuws
Ook dit jaar is Achterhoek Nieuws BV mediapartner van het Ruurlose muziek-, theater en spektakelfestival Reurpop. Op de foto de mascotte van Reurpop Rupo en van links naar rechts: Luuk Rouwhorst (pr Reurpop), Verona Westera (redactie coördinator Achterhoek Nieuws), Martijn Fokkink (pr Reurpop), Dyanne Schiphorst (media adviseur Achterhoek Nieuws) en Jan Hendriksen (correspondent Achterhoek Nieuws).Foto: Achterhoek Nieuws Foto:

Achterhoek Nieuws tien jaar partner Reurpop

Achterhoek Nieuws tien jaar partner Reurpop

RUURLO - Het éérste geschreven woord over het Ruurlose muziekfestival Reurpop stond in 2007 in weekblad Contact Ruurlo dat inmiddels sinds september 2015 Achterhoek Nieuws heet. De band tussen het plaatselijke weekblad en het festival is altijd gebleven. Met als jaarlijks hoogtepunt: de Reurpop-krant.

De Reurpop-krant verschijnt dit jaar alweer voor de tiende keer in samenwerking met Achterhoek Nieuws BV die mediapartner van Reurpop is. De enige manier waarop de kersverse organisatie van Reurpop in 2008 haar feestelijke initiatief kon verkondigen, was via de krant. Telkens wanneer er nieuws was, bijvoorbeeld dat Plork en de Aannemers geboekt waren, dan was de redactie altijd de eerste die het hoorde. Ook de Reurpop krant werd al vanaf festival numero één uitgegeven door de uitgever. "We hadden echt niet zonder gekund. De eerste jaren was dit ons enige medium", zegt Reurpop-voorzitter Martijn Klein Brinke. Met een oplage van 42.000 stuks werd met de eerste festivalkrant al meteen de hele regio bereikt. Hoewel Facebook haar intrede deed is de samenwerking met Achterhoek Nieuws altijd hecht gebleven. Dit jaar stijgt de oplage van de Reurpop-krant naar 76.000 kranten en het aantal pagina's is verdubbeld naar 32. Er is dan ook altijd veel nieuws over Reurpop te melden. Zo wordt in een loods in Ruurlo momenteel hard gezaagd en getimmerd voor het Amsterdams Plein, de nieuwe stage en sluit Reurpop z'n jubileumeditie af met – zoals elk zichzelf respecterend festival doet – een vuurwerkshow.

De Zandkoele, wat vorig jaar nog een nieuw onderdeel was, keert terug met een line-up waar de Balzaal (hoofdtent) jaloers op kan zijn. Op vrijdag vind je daar namelijk de rock en pop van een AC/DC- én een Coldplay tributeband, op zaterdag de beats van dj's Vato Gonzalez en La Fuente en op zondag de relaxte reggae van een UB40-tributeband gevolgd door de Rootsriders en Rapha Pico & Friends. De kaartverkoop van Reurpop loopt harder dan ooit: het jubileum zou weleens de eerste Reurpop editie kunnen worden die voortijdig uitverkocht raakt. Alle weekendkaarten zijn al weg en ook de voorraad (digitale) dagkaarten wordt met de dag kleiner. De tiende Reurpop-krant die binnenkort verschijnt, zal daar ongetwijfeld aan bijdragen.