Rootsriders zijn helden binnen de reggae-scene. Foto: PR
Rootsriders zijn helden binnen de reggae-scene. Foto: PR Foto:

Rootsriders tijdens Reurpop in een Zandkoele vol reggae

RUURLO – Nog zo'n kleine dertig nachtjes slapen en het is weer tijd voor de tiende editie van het Ruurlose muziek-, theater- en spektakelfestival Reurpop.

Hoewel het festival nog moet beginnen kan de organisatie alvast verklappen dat de Rootsriders zondag 11 juni spelen in de Zandkoele, na UB40-coverband Rats in the Kitchen en vóór Rapha Pico & Friends.
Rootsriders zijn helden binnen de reggae-scene. De muziekgroep, die vorig jaar al haar tienjarig jubileum vierde, heeft een sterke voorliefde voor de muziek van reggaeheld Bob Marley en is dan ook bekend van hun immens succesvolle Tribute2BobMarley live-shows.

'Rootsriders zijn helden binnen de reggae-scene'

Bekende oud-vocalisten zijn Mitchell Brunings (bekend van The Voice), Giovanca en Shirma Rouse (beiden geregeld te gast bij DWDD).

Vorig jaar sloten de Rootsriders de nieuwe 'area' de Zandkoele op Reurpop relaxed af met een swingend optreden. Dit jaar zijn ze ingepland tussen twee andere fantastische reggaebands.

Zondag 11 juni stoppen ze aan de Wiersseweg om een fantastisch optreden te geven. Kortom, de hiphop- en reggaeliefhebber kan de gehele Reurpopzondag zijn hart ophalen bij de Zandkoele.