De kampioenen Henk Lusink (links) en Wim van Tuyl (tweede van rechts) tussen de organisatoren van de kaartavonden André Meulenveld en Marcel Bos (rechts). Foto: PR
De kampioenen Henk Lusink (links) en Wim van Tuyl (tweede van rechts) tussen de organisatoren van de kaartavonden André Meulenveld en Marcel Bos (rechts). Foto: PR Foto:

Wim van Tuyl en Henk Lusink weer klaverjaskampioenen vv Ruurlo

RUURLO – Sinds voetbalvereniging Ruurlo in 1975 zijn intrek nam op sportpark 't Rikkelder vinden er maandelijks op de laatste vrijdag van de maand van september tot en met april in de kantine kaartavonden plaats. Sinds 1975 bestaat er ongekende belangstelling voor het kruisjassen en het klaverjassen. De avonden zijn steevast volgeboekt. Voor het klaverjassen bestaat zelf een 'wachtlijst'.

Maandelijks gaan 84 personen de strijd bij het klaverjassen en het kruisjassen met de gedachte om een gezellige avond met elkaar te beleven. Met overmacht en een verschil van meer dan 1200 punten is voor het tweede jaar op rij het duo Lammert Visschers en Jeroen Visschers kampioen geworden bij het kruisjassen. De duo's Nanda te Winkel en Marietje Groote Haar en Bennie te Winkel en Frans Spekschoor konden het kampioenduo op de laatste kaartavond van het seizoen het niet meer lastig maken. Wel wisselden zij van plaats in de top drie in het voordeel van Nanda te Winkel en Marietje Groote Haar. Het koppel Henk Schieven en Hans Voskamp en Gerda Mennink hebben te kennen gegeven te stoppen. Dit houdt in dat er drie plaatsen voor het kruisjassen zijn vrijgekomen. Voor degenen die seizoen 2017-2018 willen meedoen,kunnen zich opgeven bij Marcel Bos via het e-mailadres mbos72@hetnet.nl.Voor aanvang van de laatste speelronde bij het klaverjassen in de Eerste divisie waren de kampioenkandidaten al duidelijk: de debutanten Marco Krosenbrink, Eric Hissink en Jacco Dijkhuizen. Zij hadden een voorsprong van 1330 punten. Het koppel Gerrit Ruumpol en Henk Halfman scoorden geen hoge puntenscore op de slotavond. Of het aan de druk lag is onbekend maar zij konden de tweede plaats niet vasthouden en vielen uit de top drie. Het was het jaar van de debutanten. Zie het duo Henk Stegeman en Hans Schouten. Na eerst wat zenuwen ging men de strijd met vier handen aan met als resultaat een promotieplaats. Oud gedienden Henk Stomps en Wim Stomps lieten zich niet gek maken en eenvoudig wisten zij beslag te leggen op plaats twee, dus ook promotie. Na een wat stroeve start deze laatste avond wisten de andere debutanten Marco Krosenbrink en Jacco Dijkhuizen, onder toezicht van Eric Hissink het seizoen glansrijk af te sluiten. Met een totaalscore van boven de 40.000 punten promoveren zij ook naar de Eredivisie.

Eredivisie klaverjassen

In de Eredivisie bij het klaverjassen was alles nog mogelijk op de slotavond. Zowel in de top als onderin. Guido Baggen en Jan Bielleman wisten de degradatie te ontlopen. Hiervoor hadden zij wel de hulp nodig van het duo Geert ter Haar en Marcel Lusink. Zij hadden een slechte avond wat resulteerde dat zij zakten van plaats elf naar plaats veertien. Dit houdt in dat zij samen met de koppels Arie Bonnink en Gerrie Bonnink en Gerrit Hakken en Gerrit Onstenk degraderen naar de Eerste divisie. André van de Toorn en Jeanet Bentsink waren deze avond ook een beetje de weg kwijt. Zij konden een plaats in de top drie niet vasthouden en zakten naar plaats vijf. Het paar Bertie Bluemers en Gerda Bluemers behielden een plek in de top drie, Op de laatste avond van het seizoen wist het koppel Mieke Floris en Frank Floris met een giga score toe te slaan om zo vanuit de subtop op plek twee te eindigen in de eindstand. En dan voor het tweede jaar op rij. Het ervaren duo Wim van Tuyl en Henk Lusink. Zij legden opnieuw beslag op de titel 2016-2017 in de Eredivisie.