Oude foto´s te zien in De Koppel. Foto: PR
Oude foto´s te zien in De Koppel. Foto: PR Foto:

Tentoonstelling oude foto's over wijk De Koppel

BORCULO - In het wijkgebouw aan de Koningin Julianastraat 35 in Borculo kunnen belangstellenden op donderdag 25 mei van 18.00 tot 20.00 uur genieten van een mooie tentoonstelling met oude foto's over de wijk De Koppel. Naast het bekijken van de foto's is er nog meer te doen. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld samen met Erica Haverkamp-Hulsdom cupcakes versieren.

Natuurlijk is er ook muziek, onder andere van de Jeugddrumband Klein Begin uit Borculo. De oorsprong van deze drumband ligt in de wijk De Koppel, waar de heer Oorthuis ooit met een aantal jongens het begin van de band vormde. Ook is er bijzondere aandacht voor het team Rit4Britt, dat op 1, 2 en 3 september 360 km niet alleen voor Kika gaat fietsen, maar heel speciaal ook voor Britt die een strijd voert tegen acute leukemie. De deelnemers willen helpen in de strijd, door te proberen een heleboel donaties binnen te halen. Wie ook een bijdrage wil leveren kan kijken op www.girodikika.nl, Edizione Olandesa, teamnaam Rit4Britt. Natuurlijk staat er donderdagavond ook in De Koppel een bus klaar, waarin men een gift kan doneren.

Meer informatie staat op de Facebookpagina van de koppel.


Oegandees kinderkoor treedt op bij Kiezel & Kei en Da Vinci

BORCULO – Het Kidsgear Children's Choir uit Oeganda treedt de komende week onder meer op in Berkelland. In Borculo is het schoolplein van OBS Kiezel & Kei en Da Vinci dinsdag 9 mei het toneel van een bont muzikaal spektakel als het Oegandese koor er optreedt. Dit optreden is tevens de opening van het nieuwe project 'Reis om de wereld in 80 dagen' op Da Vinci, school voor hoogbegaafde kinderen.

Het koor is van de Kidsgear Primary school. Die school biedt een thuis aan wees- en kansarme kinderen. De school is in 2006 opgericht door de Nederlandse stichting UP4S en moet grote moeite doen om het hoofd boven water te houden. Op dit moment gaan vijfhonderd leerlingen naar school en worden honderd weeskinderen volledig door de stichting onderhouden.
De Afrikaanse kinderen verzorgen op 9 mei de hele dag demonstraties en bieden de leerlingen van de Kiezel & Kei en Da Vinci workshops aan, variërend van Afrikaanse zang en dans tot djembé spelen. Het eindoptreden op het schoolplein aan het Hambroek 54 is dinsdagmiddag 9 mei vanaf 14.15 uur. Ook is er dan een Afrikamarkt, waarvan de opbrengst ten goede komt aan stichting UP4S.
Belangstellenden zijn van harte welkom.