Het kampioensteam van VV Ruurlo jongens onder dertien jaar. Foto: PR
Het kampioensteam van VV Ruurlo jongens onder dertien jaar. Foto: PR Foto:

VV Ruurlo JO13-1 kampioen

RUURLO – Het jongensteam van voetbalvereniging Ruurlo onder dertien jaar werd zaterdag 6 mei op sportpark 't Rikkelder tegen de directe concurrent Sportclub Lochem op overtuigende wijze kampioen. Met nog twee competitieronden te spelen was het nog ontzettend spannend in de eerste klasse 6: er konden nog drie teams kampioen worden. Eind maart had de toenmalige koploper Sportclub Lochem JO13-1 na een nederlaag de koppositie aan Ruurlo JO13-1 (voorheen D1) over moeten doen. Op zaterdag 6 mei speelden deze bovenste twee teams op sportpark 't Rikkelder tegen elkaar. Het thuisteam had twee punten voorsprong en was bij een overwinning kampioen. De vele toeschouwers zagen Ruurlo uiterst gedreven beginnen en na de eerste aanval stond het na 35 seconden al 1-0 door een doelpunt van Jurre Grob. Na een strafschop (benut door Jeroen Droste) en een doeltreffende hoekschop (doelpunt Lars Roekevisch) stond het na elf minuten al 3-0. Ruurlo JO13-1 speelde een geweldige eerste helft en toen Jort Bressers de ruststand op 4-0 bepaalde was deze sportieve wedstrijd al gespeeld. Door doelpunten van Jorne Wessels en Bas ter Maat werd de eindstand 6-0 en was het Ruurlose team kampioen. Na de felicitaties, confettikanonnen, feestmuziek en kinderchampagne in de kleedkamer was het gezellig in de Ruurlose kantine waar het team getrakteerd werd op drinken, patat en een snack. Het kampioenteam op de foto: boven vlnr: Casper Witteveen (trainer), Koen Hoytink (trainer), Tim Olde Olthof, Lars Roekevisch, Bas ter Maat, Jort Bressers, Jorne Wessels, Jeroen Droste, Ivar Temmink, Erik Scheper (leider), Luuk Aagten (stagiaire) en Remko Lusink (assistent-scheidsrechter). Onder vlnr: Jelte Lusink, Joris Eekelder, Bastian Dijkhuizen, Ties Wentink, Nout Lindenschot, Jesse Bressers en Jurre Grob.