De bloemenman deed zondag tijdens de Meimarkt goede zaken. Foto: Jan Hendriksen
De bloemenman deed zondag tijdens de Meimarkt goede zaken. Foto: Jan Hendriksen Foto:

Tevredenheid na Meimarkt en Meikermis

RUURLO – Met enkele volle tassen met tientallen leeuwenbekjes, geraniums en petunia's keerden Willemien en Herman Reurink gistermiddag huiswaarts van de Ruurlose Meimarkt. "Om de bakken rondom ons erf er mee op te vullen en zo het voorjaar extra dimensie te geven", zo vertelt Hermien.

Door Jan Hendriksen

Het was afgelopen weekeinde weer tijd voor de jaarlijkse Meikermis en Meimarkt in Ruurlo. Ruurlo heeft twee kermissen per jaar. In september volgt de kermis tijdens de jaarlijkse Septemberfeesten. En die heeft meer impact bij de plaatselijke bevolking. Toch waren zondagmiddag de kermisexploitanten en Stichting Kermis Ruurlo tevreden over het verloop van de markt en de drie dagen durende kermis.

"Ondanks Moederdag was er goed volk op de been met in de wetenschap dat de Ruurlose horeca minimaal inspringt op de Meikermis", aldus bestuurslid Wim Roekevisch van Stichting Kermis Ruurlo. Piet Voorn uit Alphen aan de Rijn, die als kermisexploitant met zijn Jump Circus voor het eerst kennis maakte met Ruurlose Meikermis, was een dik tevreden man. "De jeugd maakte goed gebruik van mijn vier Crazy Jump kussens."

De exploitant van de spectaculaire Wild Thing liet weten dat de belangstelling voor zijn attractie uit het Brabantse Uden altijd beter kan. Op de markt was de keuze aan snuisterijen en kleding als vanouds. Ook de lekkernijen ontbraken niet. Zo had het langs schuifelende publiek de keus uit onder meer suikerwafels, droge worsten en oliebollen. De vrijwilligers van de plaatselijke VVV pikten ook financieel een graantje mee met een enveloppenverkoop. Menigeen ging met een prijsje naar huis.

De jongste jeugd beleefde veel plezier in de draaimolen. Foto: Jan Hendriksen