De Hurkers. Foto: PR
De Hurkers. Foto: PR

'We gaan twee dagen vol genieten'

De Hurkers, deelnemer in de Leutklasse

Door Henri Walterbos

GROENLO - Vanuit 'Eindhoven de gekste' komt Blaaskapel de Hurkers voor de vierde keer naar Groenlo toe. 'Het orkest' werd opgericht in november 1996 en ontleende de naam aan industrieterrein 'de Hurk' in Eindhoven, waar zich toen de repetitieruimte bevond.

"We zijn daar in 1997 begonnen met de organisatie van ons jaarlijkse muziekfestival de Zomerblaos, dat inmiddels helaas niet meer bestaat", vertelt Marcel Alberts van de Hurkers. Het orkest presenteert zich graag op kapellenfestivals, carnavalsavonden, bij serenades, jubilea en overige festiviteiten. Indien wenselijk zijn de Eindhovenaren ook niet te beroerd de grens over te gaan naar het buitenland. "Onlangs hebben we nog een optreden verzorgd met Pater Moeskroen als onderdeel van hun programma in het theater in Bergeijk, een klein plaatsje bij Eindhoven. Hebben we samen met hun de nummers 'Laat maar waaien' en 'Joost' gespeeld. Een gave ervaring."

'Supergezellige dag'
De Hurkers zijn overal waar ze verschijnen altijd weer een graag geziene gast. Dit vanwege de keuze voor originele en sfeerverhogende muziek, gecombineerd met het enthousiasme en de spontaniteit tijdens de optredens. "We spelen van rock tot pop. We gaan er in Groenlo weer een leuk feestje van maken. De Dweilorkestendag in Groenlo ervaren wij altijd weer als een supergezellige dag. We komen woensdag al met een groot deel van de kapel aan in Groenlo en verblijven dan op camping Groot Antink. 's Avonds gaan we gezellig naar de preparty van de Dweilorkestendag in het centrum. We gaan twee dagen vol genieten." Naast de sterke repertoirekeuze ziet tevens het plaatje van het orkest er leuk uit, met een mix van mannen en vrouwen. Op hun Facebookpagina geven de interesses van de blaaskapel veel vertrouwen dat het goed komt in Groenlo; Muziek, bier, gezelligheid, carnaval, festivals. Dan ben je in Groenlo al snel op de juiste plek.