Jordy Overkamp. Foto: PR
Jordy Overkamp. Foto: PR Foto:

Jordy Overkamp: 'Ik probeer in mijn aankondigingen origineel te zijn'

GROENLO - "Ik geloof dat het mijn vierde keer is dat ik presenteer op het leukste podium op de Dweilorkestendag, in de Kevelderstraat, bij de Lange Gang." Aan het woord een lachende Jordy Overkamp (30), die na enkele seconde stilte duidelijk wacht op de vraag waarom het podium in de Kevelderstraat het leukste podium is. "Als je op dat podium staat en je kijkt zo dat straatje in, dat is prachtig. Knus en gezellig, en al gauw vol. Daarnaast natuurlijk de Lange Gang. De gasten bij de Lange Gang zijn altijd gezellig. Daar kan ik altijd op bouwen. Ik vind het hartstikke leuk ondanks dat ik geen verstand van de muziek zelf heb."

Door Henri Walterbos

Jeugdkampen sv Grol
Jordy werd gevraagd door Martien Overkemping, organisator van het Open Achterhoeks Dweilorkestenkampioenschap van het eerste uur. Of hij trek had in een rol als presentator op de Dweilorkestendag. "Martien had me een keer aan het werk gezien toen ik op de Pitch & Putt baan van Marveld Recreatie een buutje hield tijdens de afsluiting van het seizoen. Niet lang daarna vroeg hij me al. Het leek me wel leuk. Presenteren doe ik ook wel eens bij Grol, tijdens de jeugdkampen heb ik dat bijvoorbeeld al vaker gedaan."

Voorbereiden
Jordy zegt zich ieder jaar weer gedegen voor te bereiden. "Ik probeer in mijn aankondigingen origineel te zijn. Ik probeer me goed te verdiepen in het orkest. Social media bekijk ik en kijk wat ze daar allemaal roepen en uitspoken. Dat gebruik ik dan weer tijdens de aankondigingen. Dat wordt best wel gewaardeerd." Ook de jongste presentator van het festival maakt van alles mee met de orkesten. "Afgelopen jaar had ik best wel veel pauzes tussen de optredens. Vroeg ik een orkest of ze iets eerder wilden komen dan de geplande tijd. Hebben ze dat gedaan en hebben ze in plaats van het geplande kwartier drie kwartier gespeeld. Wat een feest. Het publiek vond het geweldig. Er kwam maar geen eind aan. Ze bleven maar doorgaan."