De Gelderse jeugd klootschietkampioenen. Foto: PR.
De Gelderse jeugd klootschietkampioenen. Foto: PR. Foto:

Suzan Zieverink Gelderse kampioen klootschieten

RUURLO – De individuele Gelderse kampioenschappen klootschieten vonden op zondag 21 mei plaats. De beide hoofdprijzen gingen dit jaar naar sporters uit Berkelland: Michael Roerdink uit Eibergen en Suzan Zieverink uit Ruurlo. Het kampioenschap werd door meerdere afzeggingen minder bezocht dan in voorgaande jaren. Echter het niveau van met name de jeugd vergoede veel.

Bij de jongens categorie 3 werd Stefan Langwerden van KV 't Broek uit Ruurlo na een zeer spannende wedstrijd tegen Sven Palm (Teuge) de kampioen in zijn klasse. Opmerkelijk aangezien Stefan met zijn eerste klootschieters seizoen bezig is. Bij de jongens categorie 4 werd Patrick Zieverink van KV 't Broek tweede na winnaar Youri Pas ('t Woudhuis Apeldoorn) die de winnaar werd met een punt verschil. Voor Patrick was er wel een persoonlijk record op het onderdeel zetten. Zijn verste schot was 62,50 meter. Een afstand waar de rest niet bij in de buurt kwam. Robin Wegdam en Tim ter Bogt (beiden KV Zwolle) streden om de overige podiumplaatsen waarbij Robin derde en Tim vierde werd.
Bij de meisjes was alleen Suzan Zieverink ('t Broek) aanwezig. Zij wist de jongens goed partij te geven. Zelf was zij minder tevreden. Uitzondering hierop was haar winnende afstand bij het zetten. Met een persoonlijk record van 44,30 meter een zeer goede afstand waar de vrouwen zich op stuk beten.
Bij de mannen categorie 5 (19-39 jaar) was het spannend. Geen enkele man was op alle drie de onderdelen (straat, zetten en veld) de beste waardoor er een open wedstrijd ontstond. Michael Roerdink (Eibergen) wist EK ganger Jos-Bert Aalbers (Trefpunt Steenderen) voor te blijven.

Lees verder op pagina 9