Frans Willem Niesink is de nieuwe trainer. Foto: PR
Frans Willem Niesink is de nieuwe trainer. Foto: PR Foto: Verona Westera

Eetcafé in Het Hof

BORCULO - In het Eetcafé in Ontmoetingscentrum Het Hof aan de Hoflaan 5 in Borculo kan op donderdag 8 juni weer gegeten worden. Het Eetcafé is voor senioren, ouderen en alleenstaanden. Onder leiding van de koks gaan de vrijwilligers het diner op die dag voorbereiden en uitserveren.

Op deze dag worden de deelnemers om 12.00 uur verwacht in de in Ontmoetingsruimte van Het Hof waar ze eerst samen een drankje kunnen drinken, waarna zij om 12.30 uur aan tafel kunnen voor het diner.
Het viergangen diner kost € 11 per persoon, inclusief een drankje, te voldoen vooraf of na afloop. Reserveren is noodzakelijk en kan tot en met maandag 5 juni, bewoners uit de Gemeente Berkelland hebben voorrang.
Het viergangen menu bestaat uit: preisoep, tortellini, varkenshaasmedaillon met champignonsaus, groente-en aardappelgarnituur en als toetje roomvla met vruchten. Met eenvoudige dieet wensen kan rekening worden gehouden, gelieve dit bij opgaaf te vermelden.
Het volgende Eetcafé is donderdag 6 juli. Voor meer informatie over het Eetcafé van Betula in Borculo of voor reserveren kan men contact opnemen met
Jos Holweg: coördinator Eetcafé van Betulawelzijnsdiensten, tel. 0545 – 469999.


Koffieochtend erve Zurel

BORCULO - De volgende Tafel van 10 open koffieochtend van dit seizoen is op dinsdag 6 juni. Deze keer is het thema van de maandelijkse open koffieochtend 'Persoonlijke ontwikkeling en Academie EVA'.

Clare Zurel, initiatiefneemster voor de Tafel van 10 spreekt deze keer over haar eigen passie: zich verbonden voelen met de vrouw en haar persoonlijke ontwikkeling. Na een kennismaking rondje, onder het genot van een kop koffie/thee en iets lekkers, vertelt Clare over haar passie voor persoonlijke ontwikkelingnen Academie EVA. De koffieochtenden zijn open voor alle vrouwen. Het doel is om vrouwen uit de regio met elkaar in contact te brengen, elkaar te leren kennen, kennis uit te wisselen en te inspireren.

De ochtend begint om 9.45 uur en duurt tot 11.45 uur. Erve Zurel is te vinden aan de Platvoetsdijk 9-11 in Borculo. Email: info@ervezurel.nl. Kosten: Vrijwillige bijdrage voor de koffie/thee.


www.ervezurel.nl


Foto-expositie De Koppel trekt veel bezoekers

BORCULO - Donderdagavond 24 mei was de eerste openstellingsdag van fototentoonstelling over wijk De Koppel. In deze unieke fototentoonstelling zijn oude foto´s, hoofdzakelijk van de wijk De Koppel te zien. Veel belangstelling kwamen even kijken je nemen en ook genieten van drumband Klein Begin.

"Ik kan zeker melden dat er een vervolg hier op komt", aldus initaitiefnemer Jaime Lebbink. "Ook mensen die nu niet naar de tentoonstelling konden komen , willen we de gelegenheid geven de expositie te komen bezoeken."
Wie nog foto's, krantenknipsels of andere materiaal van de wijk De Koppel heeft kan gerust contact opnemen met Jaime Lebbink. Alle materiaal wordt goed bewaard bij Historische vereniging Borculo. Jaime is te bereiken via tel. 06-15308416 telefonisch bereikbaar na 17 uur op werkdagen of mail: jaimelebbink@hotmail.com.


Nieuwe trainer/coach voor Olympia'22

BORCULO - Vanaf het seizoen 2017/2018 zal korfbalvereniging Olympia'22 uit Borculo weer wedstrijdkorfbal gaan spelen in de vierde klasse. Door doorstroom vanuit de jeugd zijn er weer voldoende spelers om een selectie te vormen. Deze groep zal getraind en gecoached worden door Frans Willem Niesink.

Frans Willem Niesink heeft zelf vele jaren gekorfbald bij 't Overschotje uit Lochem. Na zijn actieve periode is hij daar ook trainer/coach geweest. Na het een paar jaar wat rustiger aan te hebben gedaan heeft hij de uitnodiging van KV Olympia'22 aanvaard en zal hij de selectie vanaf het nieuwe seizoen gaan begeleiden. Op 7 mei is samen met voorzitter Erik Huijsmans het contract getekend.
Voor KV Olympia'22 is het een nieuwe kennismaking met wedstrijdkorfbal. De afgelopen jaren heeft de vereniging gekozen voor rust en ledenbehoud en is daarom op een lager niveau gaan spelen. De vereniging groeit flink en kan gelukkig nu ook weer bij de selectie de stap maken van breedtesport naar wedstrijdkorfbal.

Frans Willem Niesink is de nieuwe trainer. Foto: PR