Lokomotiva Zagreb werd een aantal weken geleden kampioen van Kroatië en bleef daarbij de gevestigde namen als Dinamo Zagreb, Hajduk Split, Osijek en Rijeka, een straatlengte voor. Foto: PR.
Lokomotiva Zagreb werd een aantal weken geleden kampioen van Kroatië en bleef daarbij de gevestigde namen als Dinamo Zagreb, Hajduk Split, Osijek en Rijeka, een straatlengte voor. Foto: PR. Foto:

Kampioen van Kroatië komt naar Ruurlo

RUURLO - Voor de 33ste keer gaat zaterdagmiddag 3 juni het Internationale Karel Stegeman A- Jeugdtoernooi van voetbalvereniging Ruurlo van start.

Tijdens de openingswedstrijden zullen om 13.00 uur Sparta Rotterdam en NAC Breda het opnemen tegen respectievelijk AS Trencin, de Slowaakse winnaar van de toernooien in 2013 en 2014 en Halmstads BK uit Zweden dat voor de zevende keer naar Ruurlo komt.
Hoewel op voorhand lastig is aan te geven wie een toernooi van dit kaliber gaat winnen, lijken uit eigen land Sparta en Willem II, het Belgische KV Mechelen, winnaar van de editie 2015 en het debuterende NK Lokomotiva Zagreb goede papieren te hebben. Zowel Sparta Rotterdam als Willem II (Tilburg) hebben dit voorjaar met zes andere teams om het kampioenschap van Nederland gestreden en behoren dus op dit moment tot de acht beste U19 teams van ons land. Vorig jaar maakten beide teams al indruk op dit toernooi, maar bleven ze uiteindelijk op een derde en zesde plaats steken. KV Mechelen komt, evenals bij hun zege twee jaar geleden, met het beloftenteam. Dit team is in feite het tweede elftal van de club en speelt niet in een jeugdcompetitie maar in een afdeling met louter reserveteams. Vorig jaar eindigde KV Mechelen met het U19 team op de vierde plaats op het KST. De op dit moment nog tamelijk onbekende ploeg van NK Lokomotiva zou wel eens tot de verrassing van het toernooi kunnen uitgroeien. De ploeg werd een aantal weken geleden kampioen van Kroatië en bleef daarbij de gevestigde namen als Dinamo Zagreb, Hajduk Split, Osijek en Rijeka, een straatlengte voor. Deze titel leverde de Kroaten meteen een startbewijs voor de UEFA Youth League, Champions League voor U19 teams, op.

Lees verder op pagina 9