Na rust overheerste Ruurlo en scoorde Sander Krabben er twee. Foto: Jan Hendriksen Foto:

Ruurlo legt goede basis voor promotie naar derde klasse

RUURLO – De hoofdmacht van VV Ruurlo heeft zondag door een 3- 1 thuisoverwinning op SV Dinxperlo een goede basis gelegd om na drie seizoenen terug te keren naar de derde klasse van het district Oost van de KNVB. Met dank aan invaller en van een blessure herstelde Sander Krabben (23) die als 'Man of the match' twee doelpunten voor zijn rekening nam. "Maar we zijn er absoluut nog niet. Laat dat voor iedereen duidelijk zijn", zo liet trainer Wouter Schouten zondagmiddag op een zonovergoten warm sportpark 't Rikkelder na afloop van het nacompetitie duel weten.

Door Jan Hendriksen

VV Ruurlo mag door de overwinning dan met een been in de derde klasse staan. Daar leek het na zeventien absoluut niet op. Na een aftastende openingsperiode, waarbij Leon Hoijtink tegen een gele kaart opliep, kwam Ruurlo op een 1-0 achterstand door een doelpunt van de Dinxperlose spits Mark Spoor. Het tegendoelpunt was voor Ruurlo het teken om meer de aanval te zoeken. En dat resulteerde vijf minuten later tot de aansluitingstreffer door een prachtige aanval waarbij Larson Arendsen Readt al koppend voor de gelijkmaker zorgde. Hierna ontspon zich een gelijkwaardige strijd die onderbroken werd door een extra drinkpauze die scheidsrechter Hofman had ingelast in verband met de hoge voorjaarstemperatuur. Na rust kwam Ruurlo ontkend uit de kleedkamer. Dit in de wetenschap dat SV Dinxperlo de wedstrijd op Hemelvaartsdag tegen Sprinkhanen nog in de benen had. "Ik had de jongens in de rust verteld dat ik verwachte dat Dinxperlo in de tweede helft door de 'hoeven' zouden zakken en we de bal snel van links naar rechts rond moesten laten gaan", aldus trainer Schouten.

Comeback
Halverwege de tweede helft werd Leon Hoijtink vervangen door Sander Krabben die in de afgelopen weken geblesseerd was en vorige week dinsdagavond weer voor het eerst met de selectie mee trainde. De comeback resulteerde in twee doelpunten van de 23-jarige Ruurloër. In de zeventigste minuut werd een afstandsschot van Krabben door een Dinxperlo speler enigszins van richting veranderd waardoor doelman Alex Wolsink kansloos was. Feestend rende Krabben met zijn medespelers in zijn nek naar de bank van Ruurlo toe waar hij trainer Schouten in de armen sprong.

Hoekschop
In de 88ste minuut herhaalde Krabben nogmaals zijn huzarenstukje. Uit een hoekschop schoot Krabben de eindstand van 3-1 op het scorebord. Dat in de wetenschap dat VV Ruurlo bijna nooit uit een hoekschop scoort. "Een mooiere rentree kun je inderdaad niet bedenken. We waren in de tweede helft duidelijk de bovenliggende partij. We hebben vanmiddag een eerste stap naar promotie gezet. Maar er absoluut nog niets beslist. We zijn sinds november ongeslagen. Nu willen we het karwei ook afmaken", zo verklaarde een blijde maar realistische Krabben.

Tweede pinksterdag
Het tweede promotie/degradatie duel tussen nummer twaalf uit de derde klasse C SV Dinxperlo en de nummer twee uit de vierde klasse C VV Ruurlo wordt maandag 5 juni (tweede pinksterdag) in Dinxperlo gespeeld. Het duel op sportpark 't Wellink begint om 14.30 uur. In tegenstelling tot de 'Europese formule' tellen in de nacompetitie na twee duels bij een gelijk aantal doelpunten de uit gescoorde doelpunten niet dubbel. Bij een gelijk doelsaldo wordt er verlengd.