De Dutch Junior Buggy klasse;  Dit zijn junioren vanaf dertienjarige leeftijd die strijden om de dagoverwinning. Foto: Albert Schreuder
De Dutch Junior Buggy klasse; Dit zijn junioren vanaf dertienjarige leeftijd die strijden om de dagoverwinning. Foto: Albert Schreuder Foto:

Dutch Junior Buggy nieuwe klasse bij autocross Ruurlo

RUURO – Op tweede pinksterdag (maandag 5 juni) wordt de jaarlijkse autocross verreden in Ruurlo. De locatie van de cross is aan de weg van Ruurlo naar Groenlo ter hoogte van restaurant De Duif (Groenloseweg 57). Om 11.00 uur zijn de eerste starts in verschillende klassen waaronder ook voor het eerst de Dutch Junior Buggy klasse. Dit zijn junioren vanaf dertienjarige leeftijd die strijden om de dag overwinning.

Door Jan Hendriksen

Dat je met zeventien jaar op de openbare weg mag rijden volgens het 2toDrive principe, is in Nederland heel normaal. Binnen de Nederlandse autocross is dit ook al zo met de Juniorklasse, omdat ook hier de gedachte gold, wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Deze gedachte is door het bestuur van de Sectie Autocross van de KNAF (Nationale Autosport Federatie) nooit meer losgelaten en daarom is er sinds vorig jaar een nieuwe klasse bij; de Dutch Junior Buggy klasse. In de omliggende landen is de Junior Buggy, waarin je mag rijden als je tussen de dertien en de eenentwintig jaar oud bent, al jaren een begrip in de autocrosswereld.

De FIA gebruikte deze klasse dan ook al als opstapklasse voor nieuw talent en stelde het FIA EK Autocross voor deze klasse open. Dit bleef in Nederland niet onopgemerkt. Om draagvlak voor deze klasse te krijgen, werd vanaf het seizoen 2016 een voorzichtige start gemaakt met de Juniorbuggy klasse, waarbij ook in Nederland de leeftijdgrens tussen de dertien en eenentwintig jaar geldt.

De komende drie seizoenen worden als proefperiode aangemerkt, waarbij na seizoen twee gekeken wordt of er genoeg potentie voor deze klasse bestaat. Dan worden de toekomstplannen van deze klasse opnieuw bekeken en daar waar nodig bijgesteld. Hiermee wil het BSAC nogmaals onderstrepen dat deze klasse geen vervanger is van de huidige Juniorklasse en ook het NK Autocross nog geen deel gaat uitmaken van de competitie.
Qua techniek is de klasse gebaseerd op een sprinterframe en mag er een motor aanwezig zijn met een maximale cilinderinhoud van 600 cc.
Meerdere motoren gebruiken is niet toegestaan, maar aandrijving op alle vier de wielen daarentegen wel. Wil men niet met aandrijving op alle wielen rijden, mag dat ook en zal er een gewichtscompensatie zijn om dit nadeel te compenseren.

Autocross Club Laren
De organisatie van de autocross in Ruurlo is in handen van Autocross Club Laren (ACCLa). Op deze mooi gelegen lange wedstrijdbaan zal gestreden worden om het kampioenschap voor het oosten (RAMO). Acht verschillende klassen, van standaard auto´s tot zwaar opgevoerde showroomauto's, supersnelle sprinters tot ´de koningsklasse´ met motoren van 400 pk, turbo´s, noppenbanden en 4x4´s zullen aan de start staan.

Voor het publiek is er ruime gelegenheid voor gratis parkeren. De entree bedraagt tien euro en kinderen tot twaalf jaar hebben gratis toegang.