De overhandiging van de cheques. met (vlnr) H. Klaassen van TLG Ruurlo, de dames van de Stichting Dierenambulance, K. Kist van TLG Ruurlo en  A. Heister, voorzitter KWF Berkelland. Foto: PR
De overhandiging van de cheques. met (vlnr) H. Klaassen van TLG Ruurlo, de dames van de Stichting Dierenambulance, K. Kist van TLG Ruurlo en A. Heister, voorzitter KWF Berkelland. Foto: PR Foto:

Cheque voor KWF en voor Dierenambulance

RUURLO – De firma TLG Ruurlo vierde afgelopen voorjaar zijn 25-jarig bestaan met een receptie voor zijn relaties. Hierbij mochten de gasten een vrije gift doen voor een goed doel. Hierbij is door TLG Ruurlo voor het KWF en de Stichting Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk gekozen. Beide organisaties ontvingen 1600 euro.

Firma TLG levert onderdelen voor de transport, loonwerk, grondverzet en wegenbouw bedrijven. Men heeft zich de afgelopen 25 jaar, door snel en flexibel te acteren voor haar relaties, een plaats verworven in haar branche. De klantenkring strekt zich uit van Oost- Gelderland tot aan de Liemers.

De Stichting Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk zal het geld inzetten om hun auto's op de weg te houden. De KWF is blij met de waardering voor haar werk en zal het geld inzetten voor verdere onderzoek naar de ziekte kanker.
De firma TLG Ruurlo en haar medewerkers danken allen die de firma een warm hart toedragen en de gift die ze mochten ontvangen.


Open Imkerijdag Steunt Elkander Ruurlo

RUURLO – De Ruurlose bijenhoudersvereniging Steunt Elkander neemt zondag 9 juli deel aan de Landelijke Open Imkerijdag. Deze imkerijdag wordt dit jaar gehouden bij de familie Klein Elhorst aan de Zelhemseweg 11 in Ruurlo. Iedereen is van 10.00 uur tot 16.00 uur van harte welkom.

Imkers van de dit jaar honderdjarige bijenhoudersvereniging Steunt Elkander zullen de bezoekers met veel enthousiasme vertellen over het reilen en zeilen van het leven in de bijenkast. De voorlichting geschiedt in eerste instantie aan de hand van een observatiekast. Deze bevat twee raten met bijen achter glas zodat een en ander rustig bekeken kan worden.
Al het materiaal dat de imker zoal nodig heeft om zijn hobby te kunnen uitoefenen is ter plaatse. Gewapend met een kap wordt het de bezoekers mogelijk gemaakt de bijenstal met meerdere volken te bezoeken. De Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV) heeft Steunt Elkander voorzien van de nodige posters en folders: onder andere hoe maak ik mijn tuin 'bij vriendelijker' en bloemzaden. Dat alles kan gratis worden meegenomen om het thuis op het gemak allemaal nog eens te bekijken. Voor de kinderen is er gelegenheid om een 'bijenknutselwerkje' te maken. Vooral de wilde bij in de tuin heeft behoefte aan behuizing. Bijenhoudersvereniging Steunt Elkander Ruurlo hoopt belangstellenden op deze Landelijke Open Imkerijdag te mogen begroeten.


Trio Dumas op podium van de Morgenstern

BARCHEM - Zondag 23 juli om 15.00 uur treedt in het kader van de zomerconcerten van de Stichting Kamermuziek aan de Berkel het Trio Dumas op. Naast werken van Beethoven en Schubert prijken in Barchem interessante stukken van Veress en Dohnanyi op het programma. Locatie: concertruimte van Landgoed Morgenstern.

Het ensemble werd opgericht in de herfst van 2007. Na een succesvol eerste concert in het Béla Bartók Memorial House in Boedapest werd het onmiddellijk uitgenodigd terug te komen in het daaropvolgende seizoen. En kreeg het prompt het aanbod in de zomer van 2008 met klarinettist László Horváth een CD op te nemen voor het Hongaarse Hungaroton-label.
Het is een internationaal gezelschap: de leden komen uit de V.S, Hongarije en Nederland. Wat de musici bindt, is interesse in authenticiteit en nieuwsgierigheid naar het onbekende(re). Ze brengen ook minder bekende muziek ten gehore. Zij geven bijvoorbeeld speciale aandacht aan muziekwerken. De musici van het ensemble spelen ook regelmatig solo.