Genieten tijdens de Ouderendag. Foto: Susanne ten Have
Genieten tijdens de Ouderendag. Foto: Susanne ten Have Foto:

Meer bezoekers dan verwacht bij Ouderendag Berkelland

BERKELLAND - 180 mensen bezochten afgelopen zondag de tiende editie van de Ouderendag Berkelland bij restaurant-café Grenszicht in de buurtschap Holterhoek. Met veel plezier toerden de ouderen in de oldtimers door de Achterhoek.

Vervolg van voorpagina

Uit de feesttent galmt muziek. Binnen zit het vol met ouderen die op deze zondagmiddag nagenieten van een gezellige dag gehouden door de Eibergse Communicatie Vereniging (ECV). Naast de tent op een bankje zit de Needse Truus Klein Kiskamp (76). Ze is vandaag voor het eerst mee geweest met de oldtimerrit, vertelt ze. "We hebben er gewoon één uitgezocht", lacht ze. "Wat voor een auto was het", vraagt ze aan Riet Veenboer die naast haar zit. "Het was een hele mooie Mercedes met een hele lieve chauffeur. Hij haalde broodjes en koffie voor ons", antwoordt de 82-jarige Veenboer. De Borculose geniet nog na van de autotocht. "Het is heel gezellig en alleen maar oude dozen hier. Ik kom uit de stad en dan durf je dat wel te zeggen", grapt de geboren Amsterdamse terwijl ze een hijs van de sigaret neemt. Veenboer is met de bus vanuit het Andriessenhuis naar de Holterhoek gekomen. "Hoe laat ik word opgehaald weet ik niet. Mijn buurvrouw is ook mee, dus dat komt wel goed." De dames genoten van de tourrit in de historische Mercedes. "Ik vond het schitterend", zegt Klein Kiskamp erachteraan. "Ze zetten zelfs de straten voor ons af", lacht ze.

Oude tractoren
Op het grasveld naast het café staan nog enkele oldtimers waar deelnemers in mee konden voor een tocht door de regio, onder andere een kleine Fiat 500. Ook de Eibergse Oldtimervereniging is aanwezig. Oude tractoren staan te pronken in de zon. De laklaag ziet er uit als nieuw. Toch zijn deze machines ruim 50 jaar oud. Voor de oranje Allis Chalmers zit zijn eigenaar, Anton Baks. De machine is van Amerikaanse makelaardij. De voormalige loonwerker is met zijn 87 jaar het oudste lid van de club. "Oh het is een mooie dag, met mooie muziek. Het is toch een hele organisatie om dit op te zetten hoor. Alles moet kloppen", zegt Baks. Maar de Allis Chalmers is niet de enige tractor die hij bezit. "Ik heb er vijftien en die staan niet allemaal binnen hoor en ze zien er niet allemaal even netjes uit. Sommige staan ook gewoon bij het bedrijf", grijnst hij.

Boven verwachting
Of de dag een succes is hoeft organisator Gerard Cox niet te twijfelen. 180 ouderen kwamen er op af, en dat waren er toch meer dan de 130 waarop hij had gerekend, vertelt Cox. "Vergeleken met andere jaren zijn er veel meer mensen. Er zijn ouderen die zich niet hadden op gegeven van te voren. Maar er reden een oude dubbeldekker en twee touringcars mee. Uiteindelijk hadden we nog plek over voor tien mensen", aldus Cox. Wel moest Cox het programma verplaatsen naar een andere datum. "Anders zou Hein Michelbrink van de Spitfires vandaag optreden, maar die moest ik nu afzeggen. Ik ben daarom terug gevallen op muzikanten die al eerder hier speelden. Het is hartstikke mooi, ik geniet er van dat de bejaarden van Berkelland genieten."
In totaal reden 30 oldtimers mee met de toertocht die zo'n drie uur duurde. Er hielpen 40 vrijwilligers mee aan het realiseren van het programma speciaal gericht op ouderen in Berkelland.


Prijzen voor leden
Hamelandse Ruiters

GEESTEREN - Afgelopen week debuteerde Sanne Bolster met haar paard Exclusief. in de klasse ZZ-Licht dressuur in Haaksbergen. De combinatie werd tweede. In Gorssel-Zutphen werd Rita Ligtenbarg met Frinando vijfde in de klasse B springen. Op de zesde plaats volgde Linda Buunk met Gwendolien. Laura Lam werd met Mr. Freckles zesde in de klasse B dressuur. Allen komen uit voor de Hamelandse Ruiters.

Sanne Bolster met haar paard Exclusief. Foto: PR