Uit handen van burgemeester Joost van Oostrum ontvingen Gerrit en Jennie Bergsma een groot boeket bloemen. Foto: Jan Hendriksen.
Uit handen van burgemeester Joost van Oostrum ontvingen Gerrit en Jennie Bergsma een groot boeket bloemen. Foto: Jan Hendriksen. Foto:

Gerrit en Jennie zestig jaar getrouwd

'Weet waaraan je begint'

RUURLO – "Weet je wel waar ze woont? Helemaal achter op 't Veller op boerderij Vlakzicht. Dat is een best eind fietsen. En de zandwegen zijn daar 'onmundig' slecht. Weet waaraan je begint. Je brengt haar toch niet haar huis toe?"

Door Jan Hendriksen
Deze woorden van een kameraad waren ruim zestig jaar geleden aan Gerrit Bergsma dovemansoren gezegd. Hij bracht Jennie te Veldhuis op die avond, toen ze elkaar voor het eerst op een dansavond bij HCR In de Groene Jager in Barchem hadden ontmoet, toch naar huis toe. "En daar heb ik tot op de dag vandaag nooit spijt van gehad", zo vertelt Gerrit aan de vooravond van hun diamanten huwelijksfeest.
Gerrit Bergsma (79) en Jennie Bergsma-te Veldhuis (80) waren donderdag 6 juli zestig jaar getrouwd. Burgemeester Joost van Oostrum bracht het diamanten echtpaar, voordat men naar zaal De Keizerskroon vertrok voor een receptie en een etentje voor familieleden en kennissen, met een groot bos bloemen namens de gemeente Berkelland de felicitaties over. Wie kent in Ruurlo Gerrit en Jennie niet? Bijna iedereen. Het echtpaar bestierde 25 jaar lang namens de Ruurlose zwem- en waterpoloverenging Roderlo op recreatiebad De Meene de kantine. En beiden waren jaren lang eind december de 'motor' achter de oliebollenactie van Roderlo/Schuurman BZC. En Gerrit nam onlangs als voorzitter afscheid van de Bewonersraad van woonzorgcentrum De Bundeling en De Garven. En Ruurloers die zich verzekerd hadden bij de 'Onderlinge' kenden hem uit functie als 'Gerrit van de Brandkaste'.


Lees verder op pagina 7


Burgemeesters van Berkelland en Vreden ruilen van plek

BERKELLAND/VREDEN - Dr. Christoph Holtwisch, burgemeester van Vreden neemt volgende week twee dagen het werk van burgemeester Van Oostrum van Berkelland over. Van Oostrum gaat die dagen in Vreden aan de slag al burgemeester. Op 12 en 13 juli vindt de uitwisseling plaats.