De teams van De Loonwerkers en De Grinteboer eindigden als vierde en zevende. Foto: PR
De teams van De Loonwerkers en De Grinteboer eindigden als vierde en zevende. Foto: PR Foto:

Boerengolfteam De Koekkoek eindigt in achterhoede op thuisbaan

RUURLO – De vierde speelronde in de Oost-Nederlandse Boerengolf competitie is zondag bij Boerderij De Koekkoek gewonnen door het team van Irrgarten 2. Het Duitse team had zeventig slagen nodig om de tien holes in de weilanden rondom de boerderij van de familie Geurtsen aan de Nieuwenhuishoekweg te overbruggen. De 'Reurlse klasse' werd gewonnen door De Luifel 1 met 106 slagen

Door Jan Hendriksen

In totaal namen dertig teams deel aan het toernooi: 23 in de Oost- Nederlandse competitie en zeven in de speciale Reurlse klasse. Tweede in de Oost-Nederlandse competitie werd Lievelde 2 met 72 slagen en derde Irrgarten 1 met 73 slagen. Het team van de Koekkoek dat een thuiswedstrijd speelde kwam niet verder dan een 22ste plaats.

Robbin, Jeroen en Paul Geurtsen en John Martens hadden maar liefst 116 slagen nodig om de bal in de tien holes te slaan. "Op hole acht gingen we totaal de mist in. Daar verloren we maar liefst vijftien slagen. Het lukte ons meer niet op de bal in de hole te slaan. Vandaar dat we ver in de achterhoede eindigden", zo verklaarde Robbin Geurtsen het matige resultaat.
In de tussenstand na vier van de zes wedstrijden leidt Irrgarten 2 met 119 punten gevolgd door Lievelde 1 met 114 punten en Irrgarten 1 met 111 punten. De Koekkoek staat zeventiende met 48 punten. De Reurlse klasse werd gewonnen door het team van De Luifel 1 met 106 slagen, tweede werd De Luifel 2 met 114 slagen, derde 'Waaroe' met 123 slagen, vierde de Loonwerkers met 136 slagen, vijfde Esselenbroek 2 met 139 slagen, zesde Esslenbroek 1 met 189 slagen en zevende en laatste De Grinteboer met 218 slagen.