Gezellig koeien knuffelen bij Kaasboerderij Weenink. Foto: PR
Gezellig koeien knuffelen bij Kaasboerderij Weenink. Foto: PR

Vertier op Kaasboerderij Weenink in Lievelde

LIEVELDE - In de zomer zijn de eerste zaterdagen van de maand extra leuk bij Kaasboerderij Weenink in Lievelde Er is van alles te doen, te zien en te koop. Zaterdag 5 augustus is het hoogzomer en midden in de vakantie, wat ligt meer voor de hand dan vakantie vertier op de boerderij.

Op vaste tijden kunt u met de boer over de boerderij. Op de beleefboulevard kunt u koeien kijken en wordt u verteld hoe het gaat op het melkveebedrijf.

Kalfjes voeren
Nieuw is dat u samen met de boer de kalfjes melk mag voeren met de fles. Koe Drieka is er om te knuffelen. 'Lekker op de trekker',een rondje meerijden op de tractor is mogelijk en bij mooi weer is er zelfs een stro jacuzzi.

Megastormbaan
Samen met Pim-events is de megastormbaan uitgelegd om uw survival capaciteiten te testen. En als u het rustiger aan wilt doen kunt u kennis maken met het Boerenbiljart, een spel waarbij jong en oud gezellig tegen elkaar kunnen spelen.

Landwinkel
De Landwinkel op de boerderij is regionaal bekend om de zelf gemaakte kaas en zuivel in combinatie met streekproducten. Het is gezellig shoppen in deze Landwinkel.

Zaterdag 5 augustus zijn ook een aantal makers van Streekproducten aanwezig om over hun product te vertellen en te laten proeven.
Het wordt vast weer gezellig op de boerderij en na het winkelen is het even genieten op het terras.

De volgende Boerenvertier dag is op zaterdag 2 september en staat in het teken van Boerderij en ambacht.
De tijden zijn zoals altijd van 10.00 tot 16.00 uur.


www.kaasboerderijweenink.nl


World Press Photo 17 nog tot en met zondag 6 augustus in Zutphen

ZUTPHEN – De beste visuele journalistiek van het afgelopen jaar, oftewel de winnende foto's van World Press Photo 2017, zijn nog tot en met 6 augustus in Zutphen te zien. Met de kortingsbon uit deze krant krijgen de bezoeker een flinke korting: met de bon mag de tweede persoon gratis mee naar binnen.

Het is het derde jaar dat World Press Photo in Zutphen tentoongesteld wordt. Elk jaar kiest een internationale jury de winnaars in de verschillende categorieën uit. Behalve veel heftige beelden van 'hard nieuws' zit er ook hoop in de foto's, vindt fotograaf Patrick van Gemert, een van de initiatiefnemers van World Press Photo Zutphen.
Behalve de foto's is er ook een film te zien in de kerk. Aanleiding hiervoor was een foto van Francis Pérez, die een prijs won in de categorie natuur. Een schildpad die verstrengeld zit in een vissersnet staat symbool voor de bedreiging van het onderwaterleven door vervuiling en achtergebleven vissersnetten. Gekozen is daarom voor een trailer van een aangrijpende film over hetzelfde thema van regisseur en fotograaf Chris Jordan over het tragische lot van honderdduizenden albatrossen op de Midway-Eilanden vast. Op deze plek in de noordelijke Grote Oceaan nestelen zij jaarlijks, maar door de vervuiling komen steeds grotere aantallen albatrossen.
World Press Photo is nog tot en met zondag 6 augustus te zien in de Sint-Walburgiskerk, Kerkhof 3 in Zutphen. Openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag: 10.30 tot 17.00 uur, zondag: 13.00 tot 18.00 uur. Toegangsprijs: 5 euro. Kinderen tot 12 jaar gratis.

World Press Photo Zutphen wordt georganiseerd door Stichting Zutphen: Doen! en is mede mogelijk dankzij hoofdsponsor Rabobank, de VIP-sponsors Achterhoek Nieuws, Weevers en SOBZ, de sponsors 1-Alert Flexprotect, Arriva bus- en treinvervoer, Auxzenze ICT oplossingen, Bonsen Reuling accountants-belastingadviseurs, Dijkman Bouw BV, Eijerkamp, Hotel Inntel, Qlip, Spar City, Stekelenburg Advocaten en Thoma Post makelaars en een subsidie van de gemeente Zutphen.


www.worldpressphotozutphen.nl

Bezoekers bekijken de indrukwekkende foto's in de Walburgiskerk. Foto: PR