Zondag was het ondanks de niet echt zomerse temperaturen gezellig druk op het Dorpsplein.Foto: Jan Hendriksen.
Zondag was het ondanks de niet echt zomerse temperaturen gezellig druk op het Dorpsplein.Foto: Jan Hendriksen. Foto:

Openluchtdienst op Dorpsplein aan begin van Barchemse feest

BARCHEM – Het is inmiddels een 'traditie'. Een openluchtdienst op het Dorpsplein aan het begin van de feestweek in Barchem. Zondag was het ondanks de niet echt zomerse temperaturen gezellig druk op het Dorpsplein.

Door Jan Hendriksen

De brassband Accoord uit Haarlo, onder leiding van Henk-Jan Radstaak riep met hun muziek de mensen op om naar de openluchtdienst te komen. Iedereen ontving bij aankomst een cd van pastor Jan Leijenhorst en Gerry te Walvaart. Muziek en een cd passen natuurlijk goed bij elkaar, maar de spiegelende kant van de cd werd ook gebruikt om de mensen te laten kijken naar zichzelf en naar de ander, onder het motto 'Kijk eens goed'. De kinderen mochten zelfs tijdens de dienst naar Kapsalon Erna om daar rond te kijken. Met gebed en gezang werd het thema liefde uitgewerkt. Zo werd deze dienst het begin van het Barchems Feest. Met een jas aan kon er buiten op het plein gevierd worden. Veel activiteiten zullen deze week nog volgen op dit Dorpsplein. Er zijn voor alle mensen, van jong tot oud, diverse activiteiten georganiseerd in het kader van de Barchemse Feestweek zoals een revue (woensdag en donderdag) en een optocht (zaterdag). Zie voor het volledige programma de editie van Achterhoek Nieuws Berkelland Borculo-Ruurlo van vorige week of kijk op de site: www.achterhoeknieuwsberkelland.nl.


Jan Ras winnaar jonge duivenvlucht PV Roderlo

RUURLO – De duiven van de leden van Postduivenvereniging Roderlo vlogen zaterdag voor de jonge duivenvlucht vanuit het Franse Laon terug naar Ruurlo. De duiven hadden goede weersomstandigheden en een snelle en goed verloop van de vlucht. De duiven werden om 9.30 uur gelost met een westenwind. De afstand op deze vlucht bedroeg 336 kilometer De eerste duif werd om 12.45 uur geklokt door Jan Ras. De uitslag: J. Ras 1-5-6-9-24; Comb. Wopereis/Lansink 2-8-15-16-18; Gebr. Meulenveld 3-7-10-11-13-14-22-23; J.H.J. Meulenveld 4-17-20-21; G. Voskamp 12; G. Pasman 19; G. Halfman 25.