Om de service aspecten van Wisman Techniek in beeld te brengen had men een service inzet in scene gezet bij Autowasstraat Ruurlo Foto: PR.
Om de service aspecten van Wisman Techniek in beeld te brengen had men een service inzet in scene gezet bij Autowasstraat Ruurlo Foto: PR. Foto:

Ruurlo's bedrijf te zien in televisieprogramma RTL-Z

RUURLO – Dit jaar bestaat Wisman Techniek uit Ruurlo veertig jaar. Sinds 2005 is Wisman Techniek, dat gevestigd is op bedrijventerrein De Vente, in eigendom van Ruurloër Grego Ernst. Wisman Techniek was in 1977 de eerste leverancier van kabelrupsen in de Benelux.

Door Jan Hendriksen

Onlangs bracht een camerateam een bezoek aan het Ruurlose bedrijf om filmopnamen te maken voor het televisieprogramma 'Doe Maar Duurzaam' van RTL-Z. In september staat Techniek en Industrie in dit programma centraal. Grego Ernst: "Ons werd tijdens de opnamen gevraagd om uitleg te geven wat een kabelrups is. We zijn leverancier van kabelrupsen, kabelrupssytemen en we ontwikkelen voor de klant specifieke oplossingen en toepassingen. Tijdens de opnamen, waarbij er uitdrukkelijk geen reclame gemaakt mocht worden, is in een erg kort tijdsbestek (drie minuten) uitgelegd wat een kabelrups is en welke aspecten erbij van pas komen." Om alles in drie minuten samen te vatten, waarbij er ook nog een vloeiend onderhoudend item hiervan gemaakt moest worden, is er vijf uur gefilmd in Ruurlo. "En om ook de service aspecten in beeld te brengen hebben we een service inzet in scene gezet bij Autowasstraat Ruurlo van Jos Geerken. Onze monteur heeft hier zogenaamd een defecte kabelrups gerepareerd", zo verklaart Grego Ernst. Wisman Techniek is sinds 2009 gevestigd in Ruurlo en heeft de afgelopen jaren enkele opvallende projecten uitgevoerd. Zo werd er voor de Nieuwe Botlekbrug bij Rotterdam (de grootste en hoogste hefbrug van Europa) alle kabelrupssystemen met bekabeling door Wisman Techniek ontwikkeld, geleverd en geïnstalleerd. In de Rotterdamse container havens en ook in Duitsland zijn door Wisman Techniek diverse containerkranen omgebouwd en van nieuwe kabelrupssystemen voorzien (tot ongeveer honderd meter lengte). Juist in deze sector heeft Wisman Techniek een specialisme ontwikkeld en opgebouwd. "En afgelopen zomer is het kabelrupssysteem op Maeslantkering door ons gereviseerd een aangepast. Daarnaast leveren we standaard kabelrupsen of juist speciaal ontwikkelde kabelrupsen aan diverse gebruikers. Onze klantenkring varieert van grote multinationals tot kleine MKB bedrijven", aldus Ernst.

Uitzendingen
De uitzending van de opnamen bij Wisman Techniek zijn op zondag 3 september om 17.00 uur te zien op RTL-Z De uitzending wordt op maandag 4 september om 7.30 uur, woensdag 6 september om 10.30 uur, donderdag 7 september om 13.05 uur en tenslotte op zaterdag 9 september om 16 30 uur telkens herhaalt op RTL-Z.