De Zonnebloem gasten en vrijwilligers werden per punter door het authentieke dorp en langs de prachtige boerderijen en tuinen gevaren. Foto: PR.
De Zonnebloem gasten en vrijwilligers werden per punter door het authentieke dorp en langs de prachtige boerderijen en tuinen gevaren. Foto: PR. Foto:

Zonnebloem gaat Ahoy

RUURLO – Bakkerij Oude Wesselink uit Ruurlo nam de Zonnebloem afdeling Ruurlo woensdag 23 augustus mee naar het waterrijke en prachtige dorp in Overijssel, Giethoorn.

58 gasten en vrijwilligers werden per punter door het authentieke dorp en langs de prachtige boerderijen en tuinen gevaren. Met eigen ogen konden de gasten en vrijwilligers zien waarom het dorp Giethoorn met zijn 176 bruggen en kanalen ook wel het 'Venetië van het Noorden' wordt genoemd. Door de bootsman werd men gewezen op de bezienswaardigheden van Giethoorn, waaronder café Fanfare, waar in 1958 de eerste film van Bert Haanstra 'Fanfare' werd opgenomen. Ook zag en hoorde men de grote belangstelling voor Giethoorn bij buitenlanders. Gelijk met de Zonnebloem arriveerde een Italiaanse bus met Chinezen en in het restaurant waar men lunchte zat een grote groep Spanjaarden. Bakkerij Oude Wesselink trakteerde de Zonnebloem Ruurlo ter gelegenheid van haar 40-jarig jubileum op een rondvaart en heerlijke lunch. De gasten en vrijwilligers genoten zichtbaar van de tocht over het water op deze unieke plek. Ook de lunch viel geweldig in de smaak. Onderweg werden de gasten in de bus voorzien van koffie/thee en een flesje water met vers gebakken gevulde koeken uit de bakkerij van Oude Wesselink. Op de terugweg werd een mooie alternatieve route gevolgd over de Sallandse Heuvelrug en de Holterberg. Al met al was het een zeer geslaagde Zonnebloem-dag.

Hugo en Nancy Jansen, eigenaren van de Bakkerij Oude Wesselink hebben laten zien dat 'er meer mogelijk is dan je denkt' (de leus van de Zonnebloem). De Zonnebloem is erg ingenomen met de sponsoring van Bakkerij Oude Wesselink aan de Zonnebloem.