Chantal van Aalst:
Chantal van Aalst: "Reurle Live moet je gewoon een keer gedaan hebben!". Foto: Mark Koeleman. Foto:

Van Aalst kan Reurle Live van bucketlist strepen

RUURLO – Reurle Live keert na een jaar afwezigheid terug op de planken tijdens de Septemberfeesten. Met nieuw bloed. Voor deze editie heeft zich Chantal van Aalst bij de artiesten gevoegd. Aanvankelijk had de Ruurlose de nodige twijfels: ze dubde of ze mee zou durven doen. Van Aalst besloot haar vrees overboord te gooien en staat dus op donderdagavond 7 september op het podium in de feesttent op Blikmansweide in Ruurlo. Ze geeft daarmee inhoud aan het aloude adagium: angst is maar voor even, spijt voor altijd. Van Aalst: "Het is gewoon zo'n bucketlistdingetje. Dit moet je gewoon een keer gedaan hebben!"

Vertel ons wie ben je? "Mijn naam is Chantal van Aalst, moeder van Sam, partner van Paul maar ik ben vooral mezelf. What you see is what you get zullen we maar zeggen."

Wat voor werk doe je? "Ik werk een dag in de week bij 't Snackhuus/De Naober en de andere dagen van de week kun je me tegenkomen bij Teunissen Mode."

Hoe is je huidige gemoedstoestand? "Die kan ik op dit moment het best omschrijven als nerveus of… beter gezegd: gespannen."

Waar liggen jouw muzikale kwaliteiten? "Echte muzikale kwaliteiten heb ik niet. Ik hou gewoon van muziek en zingen."

Bespeel je een instrument? "Vorig jaar heb ik een akoestische gitaar aangeschaft. Ik heb er nog niet op gespeeld maar hij staat bijzonder mooi in onze woonkamer. Toch zou ik dat graag willen leren; gitaar spelen…"

Welke muzikale voetstappen heb je reeds gezet? "Behalve karaoke bedoel je? Nou… ik zing onder de douche, tijdens mijn werk, in de auto en oh ja, sinds februari van dit jaar zing ik wekelijks met mijn vrienden van Reurle Live."

Wie zijn je muzikale voorbeelden? "Echte voorbeelden heb ik niet. Mijn kamer was in de jaren 80 wel behangen met posters van Madonna en Michael Jackson…"

Ben je bij de vorige edities van Reurle Live aanwezig geweest? "Jazeker, in de feesttent, voor het podium! Ik vond het geweldig wat de dames en heren daar deden. Het is leuk om mensen eens van een andere kant te zien. Mensen waarvan je niet wist dat ze kunnen zingen of een instrument bespelen."

Hoe ben je bij Reurle Live betrokken geraakt? "Eigenlijk heeft Rob Teunissen mij het laatste zetje in de rug gegeven. Ik liep al een tijdje met het idee rond om mee te doen maar durfde gewoonweg niet. Rob stelde me de vraag; Wat is het ergste wat je kan overkomen? Afgaan voor heel Ruurlo was toen mijn antwoord. Geef toe, er zijn ergere dingen. En dus heb ik de stoute schoenen aangetrokken en me aangemeld. Het is gewoon zo'n bucketlistdingetje. Dit moet je gewoon een keer gedaan hebben! Dat neemt niet weg dat ik het niet eng vind; ik vind het zelfs doodeng!"

Wat kun jij toevoegen aan Reurle Live? "Dat zul je de anderen moeten vragen. Ik heb ontzettend gemotiveerd en enthousiast en wil er graag iets moois van maken!"

Wat kun je zeggen over de groep die dit jaar het podium opgaat?: "Het is een gemêleerd gezelschap. Dat maakt het ontzettend leuk en divers."

Hoe is jouw indruk van de oefenavonden? "Het viel niet altijd mee. Op vrijdagavond, einde van de week, eigenlijk wil je dan 's avonds neerploffen op de bank en met de pootjes hoog. Maar muziek maken geeft energie! En dus spring je op je fiets en ga je richting het De Bruil voor een gezellige oefenavond."

Wat verwacht je van Reurle Live 2017? "Niets anders dan andere jaren. Ik verwacht een volle zaal met enthousiast publiek; één groot feest!"

Ben je al zenuwachtig? "Wie ik? Natuurlijk niet! Hahaha!"