Leonie Scholte-Seinhorst trainde de afgelopen dagen in het Hambroek voor de Amsterdam City Swim. Foto: Thogra-Pictures Fotografie Ruurlo.
Leonie Scholte-Seinhorst trainde de afgelopen dagen in het Hambroek voor de Amsterdam City Swim. Foto: Thogra-Pictures Fotografie Ruurlo. Foto:

Leonie Scholte aan start bij Amsterdam City Swim

RUURLO - Als ALS Ruurlo raakt dan is het streefbedrag dat Leonie Scholte -Seinhorst wil meenemen zo bij elkaar gehaald voor de Amsterdam City Swim die zaterdag 3 september plaatsvindt. Door jaarlijks een uniek, impactvol en sociaal zwemevenement in de Amsterdamse grachten te organiseren streeft Stichting Amsterdam City Swim ernaar zoveel mogelijk gelden in te zamelen voor onderzoek naar onderbelichte ziektes. Zolang ALS nog niet 'van de kaart' is, heeft de Amsterdam City Swim als doel geld inzamelen voor Stichting ALS Nederland en aandacht vragen voor de ziekte ALS.

Door Jan Hendriksen

Ondanks meerdere initiatieven van Leonie Scholte – Seinhorst, waaronder een verloting, is het streefbedrag van de Ruurlose tot op heden nog niet bij elkaar gebracht. Daarom wil ze via dit bericht iedereen, zowel particulieren als ondernemers, oproepen om haar een duwtje in de rug te geven en geld te storten. Dit kan eenvoudig online. Het minimale bedrag wat elke deelnemer moet meenemen in verband met de inspanningsverplichting die de deelnemers aangaan is vierhonderd euro. Maar Leonie hoopt natuurlijk op meer.

Daarnaast betaalt elke deelnemer inschrijfgeld waaruit alle overige kosten betaald worden zodat al het gedoneerde geld ook echt gebruikt kan worden voor ALS. "Elke euro die men doneert komt dus ten goede aan ALS", zo verklaart de Ruurlose. Onderaan dit artikel kan men lezen hoe men Leonie Scholte – Seinhorst kan doneren. Wat bezielt Leonie Scholte – Seinhorst om op 3 september door grachtenwater, met oude fietsen en ratten, van Amsterdam te zwemmen?
Leonie: "In augustus 2016 leerde ik via een collega Hanno kennen. Hanno, die de oplettende lezer misschien kent van het programma 'De reis van je leven' gepresenteerd door Johnny de Mol, kreeg in december 2014 de diagnose ALS. Het verhaal van Hanno en zijn gezin raakte me ook omdat ik van zeer dichtbij weet als moeder van een chronisch zieke dochter, wat het betekent als je spieren niet functioneren zoals je dat graag zou zien."

Trainen
Op het moment dat Leonie hoorde dat Hanno zelf deze zwemtocht wilde ondernemen, en dus ook mensen nodig heeft die dit samen met Hanno gaan doen, twijfelde ze geen moment en meldde ze zich aan. Inmiddels is het team flink aan het trainen omdat Hanno ook voortgetrokken gaat worden op een drijvende tube door het team.

Er zijn al enkele Ruurlose ondernemers die Leonie ondersteunen zoals Sven voor Ogen, Wolters en Wolters en Thogra Pictures. Maar ze hoopt dat er deze week nog velen gaan volgen.

Sponsoren
Sponsoren gaat als volgt: ga naar de website www.amsterdamcityswim.nl en klik op de groene button doneren om vervolgens 'doneer aan een deelnemer' te kiezen. Tik dan Leonie (in de balk zoek naar een deelnemer) aan, selecteer ALSHanno Leonie Scholte-Seinhorst en vul de rest van uw gegevens in. Doneren kan met naam maar ook anoniem en kies tenslotte een betaalmethode: bijvoorbeeld Ideal. Sponsort men liever contant dan mag het geld ook afgegeven worden op dinsdag 29, woensdag 30 en donderdag 31 augustus tussen 19.00 en 21.00 in een gesloten envelop aan de Schoemaker 15 in Ruurlo. Voor contact met Leonie Scholte-Seinhorst kan men e-mailen met lscholte@as-technic.nl.