Josien (links) en Wilma werken al meer dan tien jaar samen. Foto: PR
Josien (links) en Wilma werken al meer dan tien jaar samen. Foto: PR Foto:

Opstellingen van het Verlangen in Miste

MISTE - Josien Krosenbrink geeft op 30 september en 14 oktober de 2-daagse workshop met Opstellingen van het Verlangen. Zij wordt begeleid door Wilma te Paske. Wilma en Josien werken al 10 jaar samen.

Tijdens de tweedaagse workshop komt elke deelnemer zelf aan de beurt met een eigen vraag. De workshop is geschikt voor iedereen die bereid is om eerlijk naar zichzelf te kijken en te onderzoeken waar men zichzelf saboteert. Wilma werkt met Opstellingen van het Verlangen. Het is een doeltreffende methode die inzicht geeft over dieper liggende vragen en processen in mensen zelf, waarop zij geen grip krijgen. "Door de opstellingen wordt helder wat eronder ligt. Je kunt je bevrijden van de verstrikkingen waar je ongewild in gevangen zit; er komt nieuw perspectief in beeld", aldus Wilma. "Het doel van de workshop is om weer in contact te komen met jouw eigenheid, waardoor je je vrij gaat voelen om de regie van je leven in eigen handen te nemen."
De workshop vindt plaats in Miste bij Centrum Indianenverhalen. Deelnemers krijgen koffie, thee en biologische lunches op beide dagen.
Aanmelden kan bij Josien Krosenbrink tel 0543 565540 of info@centrumindianenverhalen.nl


www.wilmatepaske.nl


Henk Kamp op bezoek in Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Op vrijdag 15 september wordt vanaf 16.30 uur bij Grand Café Markt 5 in Lichtenvoorde een Meet & Greet gehouden met Henk Kamp, demissionair Minister van Economische Zaken. Kamp die ooit zelf begon als lokale volksvertegenwoordiger in Borculo, gaat dan in gesprek met betrokken Achterhoekers en deelt zijn eigen politieke ervaringen van raadslid tot minister. VVD Achterhoek geeft daarmee de aftrap richting de Gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. Doel is om meer Achterhoekers te enthousiasmeren voor en betrekken bij het gemeenteraadswerk.

"De belangrijkste overheid voor de burgers is de gemeente. In de gemeente bepaalt de Gemeenteraad wat er gebeurt. Ik heb zestien jaar met heel veel plezier voor de VVD deel uitgemaakt van de Gemeenteraad en kan het iedereen van harte aanbevelen. We hebben allemaal onze ideeën over wat verbeterd kan worden in onze directe leefomgeving. Als lid van de Gemeenteraad heb je de kans om in samenwerking met anderen die verbeteringen ook daadwerkelijk te realiseren. Dat is bijzonder interessant om te doen en geeft veel voldoening", aldus Henk Kamp.

VVD Gedeputeerde Jan Markink: "Actief mogen zijn als raadslid en later als wethouder, statenlid en gedeputeerde, heb ik altijd beschouwd als een grote eer. Samen de schouders eronder zetten om voor de gemeente of provincie goede dingen te doen. De gemeenten in de Achterhoek zijn het waard om goede volksvertegenwoordigers te krijgen; je denkt tenslotte mee over de beleidskaders en hebt een belangrijke controlerende taak. De VVD in de Achterhoek is een open netwerk waar iedereen zich bij aan kan sluiten. Om zelf echt actief te worden in de Gemeenteraad of gewoon om mee te praten bijvoorbeeld over het verkiezingsprogramma."

"De Achterhoeker wil leven in een omgeving waarin je je veilig voelt, waar bereikbaarheid vanzelfsprekend is, waar wordt gewerkt voor de eigen welvaart en er zorg is voor iedereen die dat nodig heeft", aldus Gerjan Teselink, Nol Verhoeven, Bart Porskamp en Richard de Lange, de vier fractievoorzitters van de VVD Achterhoek in respectievelijk Berkelland, Doetinchem, Oost Gelre en Oude IJsselstreek. Gezamenlijk wordt gewerkt aan een verkiezingsprogramma waarin aandacht is voor lokale én regionale thema's.
"Om al die liberale ambities tot uitvoering te kunnen brengen, hebben wij betrokken mensen nodig die ons team komen versterken. Wij heten iedereen die graag meedenkt over de toekomst van de Achterhoek, van harte welkom op 15 september in Lichtenvoorde bij de Meet & Greet met Henk Kamp."


Handwerkdagen bij de
Vrouwen van Nu

REGIO – De Commissie Handwerken en Textiele werkvormen van de Vrouwen van Nu Gelderland nodigt leden, maar ook niet leden van de Vrouwen van Nu Gelderland van harte uit om deel te nemen aan de Provinciale Handwerkdagen najaar 2017.

Er zijn zeven locaties besproken. Woensdag 8 november vindt er van 10.00 tot 15.00 uur een handwerkdag in Kulturhus Vorden plaats en op dinsdag 14 november van 10.00 tot 15.00 uur bij Gebouw Diekgraven in Neede.

Aanmelden tot 14 oktober bij het secretariaat van de Vrouwen van Nu Gelderland. Deelname komst vijftien euro voor leden en voor niet-leden twintig euro.