Kees Posthumus en Juul Beerda. Foto: Eigen foto
Kees Posthumus en Juul Beerda. Foto: Eigen foto Foto:

Kees Posthumus met 'Kom naar voren! in Ruurlo

RUURLO - Verhalenverteller Kees Posthumus komt met zijn vertelling 'Kom naar voren!' / 500 jaar protestantisme op vrijdag 22 september naar de Dorpskerk in Ruurlo.De voorstelling duurt 65 minuten en begint om 20.00 uur. De entree is vrij, na afloop kunt u een vrije gift geven.

De voorstelling vindt plaats ter gelegenheid van de viering van 500 jaar Reformatie. Verhalenverteller Kees Posthumus en accordeonist Juul Beerda presenteren bekende en minder bekende voorlieden van de Reformatie in een afwisselende, muzikale voorstelling.
In tekst en beeld, begeleid door de klanken van een accordeon, komen de historische personen tot leven. Historisch verantwoord gaat hier spannend samen met een actuele spits. Denk aan: Maarten Luther, Jan de Bakker uit Woerden, de Duitse vorst Philipp von Hessen, de gastvrije Menso Alting, de Bijbelgetrouwe Calvijn, de dappere Menno Simonszoon, de geleerde Arminius. En de meid van de pastoor in Borne. Wie ze nog niet kent, leert ze kennen wanneer ze naar voren komen en zich uitspreken. Ook de 'hamer' van Luther en de rugzak van Menno Simonszoon ontbreken niet.

De voorstelling duurt 65 minuten en begint om 20.00 uur. De entree is vrij, na afloop kunt u een vrije gift geven.

Kees Posthumus is verhalenverteller en kerkjournalist. Hij is in kerkelijk Nederland redelijk bekend onder andere vanwege "Paulus, in het oog van de storm" en "de Bijbel in een uur". www.keesposthumus.nl . Meer informatie: ds. Tinus Gaastra tel.06 53589620 e-mail: tinusgaastra@gmail.com


Recreatiebad De Meene nog één keer open voor honden

RUURLO – Recreatiebad De Meene zal zondag 24 september dit seizoen nog één keer open gaan om tussen 14.00 en 16.00 uur honden en hun baasjes de kans te geven om traditioneel de laatste duik van het seizen te nemen in het recreatiebad.

Terwijl het Septemberfeest op het punt van beginnen stond sloot badmeester Rick Blasman dit seizoen voor de laatste keer de deuren van Recreatiebad De Meene. Het zwemseizoen dat helaas door het mindere zwemweer tijdens de zomermaanden een beetje mager verlopen is zal zondagmiddag 24 september traditioneel worden afgesloten met het 'Baas en Hond zwemmen'. Alle baden, dus ook het peuterbad zullen deze middag geopend zijn en bovendien zijn een aantal bedrijven aanwezig om de honden na hun duik lekker te verwennen. Zo zullen onder meer Hondentrimsalon Christel Bouwmeester- Geerligs, Firma van Aalst van Discus en Dierenartsenpraktijk De Graafschap met hondengedragsdeskundige Miriam Kafoe op het zwembad met een informatiestand aanwezig zijn. Ook dit jaar is de toegang voor alle hondenbazen en overige bezoekers gratis. Voor elke hond zal een kleine bijdrage worden gevraagd. Overigens laat het bestuur van Stichting Zwembad Ruurlo weten dat mochten de weergoden voor de 24e september nog zwembadweer in petto hebben het zwembad wellicht nog een aantal dagen (beperkt) open gaat. Meer informatie op www.zwembad-demeene.nl of via Facebook.


Zing mee in Projectkoor voor het Lutherjaar 2017

RUURLO – De Commissie Eredienst van de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem nodigt iedereen uit mee te zingen in het speciale Projectkoor voor 500 jaar Reformatie. Op 31 oktober 2017 is het 500 jaar geleden dat Maarten Luther zijn 95 stellingen vastspijkerde aan de Slotkerk in Wittenberg. Dit word gezien als het begin van de Reformatie.

"Je hoeft niets af te kopen. Je krijgt Gods liefde als een groot geschenk", zei Maarten Luther. Op zondag 29 oktober wil de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem hier samen aandacht aan besteden in de dienst die om 10.00 uur begint. Ds. H. Landman zal voor gaan in deze dienst. Voor deze dienst wil men graag een speciaal Projectkoor in het leven roepen dat onder leiding staat van Gerrie van der Horst. Om de liederen, onder andere het bekende lied 'Een vaste burcht is onze God', te kunnen zingen zowel in de oude als nieuwe berijming zijn repetities nodig. En natuurlijk zullen ook meerdere liederen van Luther in deze dienst aan bod komen. Ook het Lutherlied 2017 'Wij leven van genade' van Andries Govaart en de melodie en zetting van J.A.C. Horde zal gezongen worden. Vanaf donderdag 14 september gaan de repetities voor dit Projectkoor in gemeentecentrum De Sprankel van 19.30 tot 21.30 van start. Heeft men zin om mee te zingen, wees welkom. Men kan zich opgeven bij Gerrie van der Horst tel. 0573-452394 of 06-39853919 of e-mailen naar gerrievanderhorst@live.nl.