Ook vorig jaar hield De Berkelrijders de veldtoertocht. Foto: PR
Ook vorig jaar hield De Berkelrijders de veldtoertocht. Foto: PR Foto:

Toertocht Berkelrijders met vier afstanden

BORCULO - Op zondag 24 september staat de jaarlijkse Achterhoek Veldtoertocht van TC de Berkelrijders gepland. Met de keus uit vier afstanden is er voor elk wat wils. De tocht gaat door de schitterende bosrijke omgeving van Borculo, Barchem, Lochem en Ruurlo met afstanden van 35, 50, 65 en 85 km. De laatste afstand heeft een fraaie lus die gaat door de omgeving van de Veldhoek.

Alle afstanden gaan hoofzakelijk over zand- en bospaden en over particulier terrein die alleen deze dag toegankelijk zijn. De tocht is volledig bewegwijzerd met pijlen, linten en aanduidingsborden. Onderweg zijn er verzorgingsposten ingericht. Tevens is er een serviceauto, technische hulp en EHBO aanwezig.

De tocht wordt gehouden onder auspiciƫn van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU). Deelnemers kunnen zich inschrijven vanaf 08.30 uur bij Buitencentrum Kerkemeijer aan de Ruurloseweg 51 in Borculo. Naast goede parkeergelegenheid voor auto's is hier ook een bewaakte fietsenstalling ingericht.


www.tcdeberkelrijders.nl


Speeltuin Noord doet mee met Burendag

BORCULO - Speeltuin Noord pakt dit jaar uit met Burendag op zaterdag 23 september. Er zijn verschillende activiteiten. Er kan een rit worden gemaakt met een brandweerauto. Er kan gevolleybald worden door jong en oud en kinderen kunnen meedoen met lasergamen of gewoon lekker spelen. Om het gebouw te promoten draait er binnen een fotopresentatie. Men kan die dag de mogelijkheden bekijken en bespreken voor het gebruik van het clubgebouw. Twee heren van het bestuur zorgen voor heerlijke hapjes. De speeltuin is open van 15.00 uur tot 20.00 uur.