Naast boeken waren ook schilderijen te koop in de Ruurlose Dorpskerk. Foto: PR
Naast boeken waren ook schilderijen te koop in de Ruurlose Dorpskerk. Foto: PR Foto:

Verkoop voor project Westerbork boven verwachting

RUURLO – De belangstelling voor de expositie en de boeken- en schilderijen verkoop voor het Westerbork Scholenproject in de Dorpskerk in kader van Vredeweek was afgelopen zaterdag boven verwachting groot. Zowel het kerkbestuur van de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem als de Stichting Westerbork Scholenproject (WSPR) waren na afloop zeer tevreden over hun gezamenlijke activiteit.

In het gastvrije 'open huis' in het centrum van Ruurlo was de belangstelling voor de expositie, schilderijen- en boekenverkoop groot. De bezoekers kwamen van heinde en ver. Onder hen ook veel toeristen van buiten Ruurlo.

"Het gebeuren onder het motto 'iedereen kan iets voor vrede doen' is geslaagd en het resultaat boven verwachting", aldus de organisatoren. Vanwege het positieve effect van deze actieve vorm van samenwerking denken de organisatoren nu al aan een vervolg voor volgend jaar. WSPR penningmeester Gerrit Weijman: "Na een evaluatie met Rinus Dijkman van de PKN-gemeente Ruurlo-Barchem bekijken we zeker of we dit gebeuren in deze opzet kunnen voortzetten." Het doel van de Vredesweek en de Stichting Westerbork Scholenproject Ruurlo is de bewustwording van de waarden vrijheid en gelijk(waardig)heid en samenwerken aan een menswaardige en vreedzame samenleving. Het thema van de Vredesweek 2017 was 'De kracht van verbeelding'.

Stichting Westerbork Scholenproject Ruurlo is zestien jaar geleden ontstaan vanuit de Amnesty werkgroep Ruurlo. "Met ons werk voor de scholen proberen we bij te dragen aan meer bewustwording van de belangrijke waarden vrijheid en gelijk(waardig)heid en met anderen samen te werken aan een menswaardige en vreedzame samenleving", aldus Gerrit Weijman. Hoeveel de boeken- en schilderijenverkoop heeft opgebracht kon Gerrit Weijman nog niet bekendmaken.