Voorzitter Bert Turfboer van De Gouden Treffer overhandigde Edwin Vreeman een bos bloemen en sprak zijn waardering uit voor het kampioenschap. Foto: PR.
Voorzitter Bert Turfboer van De Gouden Treffer overhandigde Edwin Vreeman een bos bloemen en sprak zijn waardering uit voor het kampioenschap. Foto: PR. Foto:

Edwin Vreeman Nederlands kampioen boogschieten

RUURLO – Edwin Vreeman van de Ruurlose handboogschietvereniging De Gouden Treffer werd zaterdag 10 september in Hoensbroek (Limburg) Nederlands kampioen handboogschieten outdoor aangepast sporten (para). Het betrof de compound open klasse waarbij alle ronden werden geschoten op een vijftig meter lange buitenbaan.

Edwin Vreeman kwalificeerde zich als nummer een voor de halve finale. De uitslagen hiervan werden nogal beïnvloed door een harde wind. Na het winnen van de halve finale behaalde Vreeman in de eindronde het kampioenschap met 140 en 124 punten, hierbij werden vijf keer drie pijlen geschoten.

Het weekend leverde Edwin Vreeman zelfs een dubbele overwinning op. Zaterdag 9 september slaagde hij in Oegstgeest namelijk voor het diploma Handboogtrainer 2 van de Nederlandse Handboogbond (NHB). Tijdens de eerstvolgende training overhandigde voorzitter Bert Turfboer van De Gouden Treffer in schiethal 't Schuttershome van De Gouden Treffer Edwin Vreeman een bos bloemen en sprak zijn waardering uit voor deze dubbele zege.