Tot groot genoegen van de school zijn niet alleen de zaakvakken geïntegreerd, maar is er ook ruimte voor techniek, burgerschap, wetenschap en filosofie. Foto: PR.
Tot groot genoegen van de school zijn niet alleen de zaakvakken geïntegreerd, maar is er ook ruimte voor techniek, burgerschap, wetenschap en filosofie. Foto: PR. Foto:

Avontuurlijk leren op De Driesprong

RUURLO – De Ruurlose basisschool De Driesprong heeft al enige jaren de wens om de zaakvakken (aardrijkskunde, geschiedenis en natuur) in samenhang aan te bieden. De leerkrachten hebben zich het afgelopen jaar georiënteerd op een nieuwe passende methode. Alle wensen die de buitenschool heeft, kwamen bijeen in de methode Faqta.

Tot groot genoegen van de school zijn niet alleen de zaakvakken geïntegreerd, maar is er ook ruimte voor techniek, burgerschap, wetenschap en filosofie. De Driesprong heeft als kernwaarde dat ieder kind zijn/haar talent moet kunnen ontwikkelen. Binnen Faqta is er ruimte voor deze talentontwikkeling. In de praktijk zullen de leerlingen in een digitale leeromgeving onderzoekend aan de slag gaan om in de toekomst kundige, creatieve, verantwoordelijke en kritisch denkende mensen te worden. Een interessante toelichting is dat de school behoort tot de eerste twaalf scholen in Nederland die hiermee gaan werken. De lessen Faqta zullen veelal in het middagprogramma plaatsvinden, in de ochtend staan de basisvakken, rekenen, taal en lezen centraal.