Barchem en Zwiep 'proosten' op nieuw dorpsplan

Plan in vijf thema's samengevat

BARCHEM – De presentatie van het nieuwe Dorpsplan Barchem – Zwiep 2016-2026 vindt dinsdag 26 september om 19.30 uur in dorpshuis 't Onderschoer plaats. Tijdens deze avond worden de belangrijkste punten uit het dorpsplan benoemd en toegelicht. Alle inwoners van Barchem en Zwiep zijn van harte uitgenodigd om de presentatie te komen bijwonen.

Het dorpsontwikkelingsplan (DOP) is een toekomstplan over hoe Barchem en Zwiep er over tien jaar uit zouden moeten zien, met als doel de leefbaarheid in het dorp en haar omgeving te behouden en te verbeteren. Het Dorpsplan is ontwikkeld door eigen inwoners van Barchem en Zwiep, voor eigen inwoners. In grote getale hebben enthousiaste inwoners, door interviews en enquêtes, hun ideeën over de toekomst van Barchem en Zwiep kenbaar gemaakt. Alle plus- en minpunten zijn vervolgens in kaart gebracht en worden in het Dorpsplan in vijf thema's samengevat. In het weekend na de presentatie ontvangen alle inwoners van Barchem en Zwiep een exemplaar van het Dorpsplan in de brievenbus.

Vrijwilligers gezocht voor uitwerking ideeën

Presentatie
De presentatie op dinsdag 26 september is in handen van een Bekende Barchemer (BB'er). Wie dat is, blijft nog even een verrassing. Op ludieke wijze wordt het nieuwe Dorpsplan gepresenteerd. Na de presentatie van het nieuwe Dorpsplan gaan verschillende uitwerkgroepen aan de slag om de ambities uit het Dorpsplan te vertalen naar concrete oplossingen.

Per thema worden nog vrijwilligers gezocht. Hiervoor wordt na de presentatie een oproep gedaan. Elke uitwerkgroep kan gebruikmaken van de informatie die de werkgroep in het afgelopen jaar heeft verzameld. Uiteraard blijven ook de leden van de werkgroep betrokken bij de verdere ontwikkelingen.