Goud voor Joey den Besten uit Borculo in Frohburg Duitsland. Foto: Henk Teerink
Goud voor Joey den Besten uit Borculo in Frohburg Duitsland. Foto: Henk Teerink Foto:

Den Besten pakt IRRC Supersport titel in Frohburg

BORCULO - Motorcoureur Joey den Bestenuit Borculo is in het Duitse Frohburg kampioen geworden in de IRRC Supersport. Het is de tweede keer in zijn carrière dat de 25-jarige coureur de titel heeft veroverd in het Internationale Road Race Championship. Den Besten rijdt voor Performance Racing Achterhoek Team van Tonny Wassink uit Hengelo Gld.

Joey den Besten begon met een voorsprong van zestien punten in het IRRC Supersport kampioenschap aan de laatste ronde van het seizoen op het stratencircuit van Frohburg. In de eerste race reed Den Besten lang aan de leiding en zijn naaste concurrent Thomas Walther reed in derde positie. Met deze uitslag zou voor Den Besten al voldoende zijn om de titel veilig te stellen. Het circuit was nat bij deze wedstrijd. De Belg Laurent Hoffmann had het meeste vertrouwen in deze omstandigheden en wist Den Besten in de laatste ronde te passeren. De coureur uit Borculo werd keurig tweede voor zijn concurrent Walther. Met deze uitslag was hij nog geen kampioen.
In de tweede manche moest Den Besten het dan maar afmaken en een elfde positie was al voldoende voor het kampioenschap. Den Besten reed 'gewoon' vooraan mee en finishte op een vierde plaats, ruim voldoende om de titel voor de tweede keer in zijn carrière binnen te halen! In 2014 werd de coureur van Performance Racing Achterhoek ook al eens kampioen in de IRRC Supersport. De Belg Sebastien Le Grelle werd in Frohburg kampioen in de IRRC Superbike. De wedstrijden in de Superbike-categorie werden gewonnen door Marek Cerveny en Danny Webb.
Thijs Peeters kon helaas op zaterdag 23 september nog niet in actie komen in de NK SuperCup 600 van de OW Cup. Peeters was uitstekend begon aan het Nederlands kampioenschap en deed in de eerste fase van het seizoen mee in de titelstrijd. Helaas liep de coureur uit Borculo een gecompliceerde sleutelbeenbreuk op bij een crash eind augustus in Oschersleben, waardoor de titelkansen verkeken waren. De slechts 16-jarige Glenn van Straalen wist afgelopen zaterdag de titel veilig te stellen in de NK SuperCup 600. Zaterdag 14 oktober is de laatste ronde van de OW Cup. Het is nog onzeker of Peeters voldoende hersteld zal zijn voor dit evenement.