Goud voor de beste rookworst van slagerij Beerten. Foto: PR
Goud voor de beste rookworst van slagerij Beerten. Foto: PR Foto:

Goud voor rookworsten slagerij Beerten

ZIEUWENT - Slagerij Beerten heeft meegedaan aan de vakwedstrijd voor de beste ambachtelijke rookworst van Nederland en goud behaald.

De slager zoekt zorgvuldig de ingrediënten uit voor zijn producten. "En we besteden natuurlijk de nodige aandacht aan het bereiden van de rookworsten. Dit heeft ons goud opgeleverd. Dit betekent dat we 98 of meer punten van de 100 hebt gehaald", aldus de trotse slager. Dit jaar waren er 67 bedrijven in heel Nederland die deze prijs kregen.

Meer informatie over de prijs is ook te vinden op www.arnhemrookworststad.nl.


Nijstad boeit met kunstlezing in 'grote kökken'

GELSELAAR - Gelselaar beleefde vrijdag en zaterdag met de eeuwenoude boerderij Winkels opnieuw een historische dag. In de 'grote kökken' van dit monument boeide kunsthistoricus Jaap Nijstad een zeer geïnteresseerd publiek met lezingen over 'landschatten'. Dit ter gelegenheid van de populaire kunstroute Kunstmoment Diepenheim, waar de Stichting Bie Winkels in Gelselaar aansluiting bij heeft gevonden, hoewel beide plaatsen in verschillende provincies liggen. De kunstzinnige partner van de in Gelselaar wonende Nijstad, Jopie Beumkes, exposeerde in de schuur van Winkels beide dagen foto's, die ook werden belicht in de lezingen. Het Diepenheimse thema 'landschatten' stond ook in haar werk centraal. De schuur van Winkels heeft al langer een culturele functie.


Bijzonder concert bij
jubileum Seniorenorkest

REGIO - Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het Seniorenorkest Achterhoek geeft het orkest van defensie, de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers (RFGGJ) een concert in Groenlo. Het concert is in De Mattelier in Groenlo op zaterdag 18 november; het begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur en de entree is vijf euro, inclusief garderobe en een drankje. Kaarten zijn in de voorverkoop te bestellen bij penningmeester Huug Haytink via huughaytink@gmail.com.


seniorenorkestdeachterhoek.nl

Kunsthistoricus Jaap Nijstad gaf ter gelegenheid van Kunstmoment Diepenheim lezingen in de 'grote kökken' van Winkels in Gelselaar. Foto: PR