Kinderen kunnen leren schaatsen. Foto: PR SFB
Kinderen kunnen leren schaatsen. Foto: PR SFB

Opgeven voor Borculose Kids on Ice 2017 mogelijk

BORCULO - De Borculose IJsclub houdt ook dit jaar weer in samenwerking met de Sportfederatie Berkelland vier schaatsmiddagen op de ijsbaan in Deventer voor leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Borculo, Haarlo, Geesteren en Gelselaar. Er wordt les gegeven op de woensdagen 29 november en 6, 13 en 20 december. Er wordt van 15.00 tot 16.00 uur geschaatst.

Er worden schaatslessen verzorgd door de schaatstrainers van de KNSB. De bus vertrekt om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats naast het Hof in Borculo, de vertrektijden in Haarlo, Geesteren en Gelselaar worden later bekend gemaakt. Rond 17.00-17.30 uur zijn de kinderen terug in Borculo. De aanmeldingsformulieren zijn verspreid op de scholen en iedereen kan zich nog opgeven tot en met 1 november bij zijn eigen juf of meester. Daarna worden de inschrijfformulieren opgehaald door de mensen van de IJsclub en sluit de inschrijving. Deelname aan dit schaatsproject kost €20. Dit geld moeten de kinderen de bij de eerste les betalen. Je moet zelf voor schaatsen zorgen. Wie zelf geen schaatsen heeft, kan deze wellicht lenen bij familie, buren, kennissen of vrienden. Er is slechts een beperkt aantal leenschaatsen op de kunstijsbaan beschikbaar. Zorg dat de schaatsen goed passen en geslepen zijn. Voor meer info: Wicher Soek, IJsclub Borculo, tel. 0545-272384 of John Willemsen, Sport Federatie Berkelland, john@sportfederatieberkelland.nl of tel. 0545-476727.


Bazaar bij vv Reünie

BORCULO - Op zondag 5 november houdt voetbalvereniging Reünie de jaarlijkse bazaar. Deze bazaar wordt gehouden in de kantine op sportpark de Wildbaan. Het Rad van Avontuur draait vanaf 13.00 uur en de laatste slinger aan het rad zal om ongeveer 18.00 uur worden gegeven. Net als andere jaren zijn er mooie prijzen, zoals boodschappenpakketten, vlees en banket te winnen. Iedereen is welkom om eerst de wedstrijd van het eerste elftal vv Deo te komen bekijken, tegen Ulftse Boys, en daarna een gokje te wagen bij het Rad van Avontuur.


Goud voor Ruud Ruiter

BERKELLAND - Voor Ruud Ruiter (Borculo), Laurens Klein- Breteler en Theo Schouten (beiden Rietmolen) was het hard werken tijdens jaarlijkse sprintkampioenschappen in Winterswijk. Laurens en Theo kwamen beiden uit op tien persoonlijke nummers terwijl Ruud goed was voor acht starts. Zij haalden met tal van podiumplaatsen voor hun organiserende vereniging WWV de nodige punten binnen voor het verenigingsklassement waarbij zij ook succesvol waren in de diverse estafettes. Laurens (60+) was goed voor drie maal goud bij drie estafettes, Ruud (60+) behaalde goud op vier persoonlijke nummers en goud bij vier estafettes. Theo (70+) werd negen maal Gelders kampioen. Hij was tevens goed voor drie maal goud bij de estafettes. Van de deelnemende Gelderse verenigingen behaalde hun vereniging WWV uit Winterswijk een knappe tweede plaats achter RZC uit Renkum.

De bazaar was ook voorgaande jaren een succes. Foto: PR vv Deo