Beursvloer Berkellandse Uitdaging. Foto: Ikkijkevenrond.nl-Bastiaan Hopster
Beursvloer Berkellandse Uitdaging. Foto: Ikkijkevenrond.nl-Bastiaan Hopster Foto:

Beursvloer Berkellandse Uitdaging 2017

BERKELLAND - De Beursvloer 2017 wordt dit jaar bij Van Wijnen Eibergen B.V. gehouden, een van de partners van de Berkellandse Uitdaging. Net zoals andere jaren dient de Beursvloer om vraag en aanbod te laten samenkomen en te verbinden. Stichtingen en verenigingen kunnen gedurende een uur lang hun hulpvraag indienen en bedrijven kunnen de vragen oppakken ter realisatie ervan.

Het is het vierde jaar van het bestaan van de Berkellandse Uitdaging en de tweede keer dat de Beursvloer bij een van de partners gehouden wordt. Het sluit ook aan bij de bedrijfsvoering van Van Wijnen, waar maatschappelijk betrokken en verantwoord ondernemen een belangrijke rol speelt ten behoeve van het milieu, de lokale samenleving, maatschappelijke organisaties en het eigen personeel.
De inhoud en het doel mogen dan gelijk zijn aan voorgaande jaren, de opzet niettemin is ietwat gewijzigd. Na de Beursvloer is er gelegenheid tot het nemen van een hapje en een drankje, begeleid door de live muziek van Twee FM (Twee Freemde Mannen). De avondvoorzitter dit jaar is OVN voorzitter Richard Grevelink van AV Integrate uit Neede. Hij zal onder meer notaris Kraayenhof uit Borculo begeleiden bij het aankondigen van de tot stand gekomen matches.
De inloop is vanaf 19.00 uur. Om 19.30 uur start de beurs. Bedrijven kunnen zich opgeven om aanwezig te zijn en deel te nemen via: www.berkellandseuitdaging.nl/beursvloer. Ook kan er gebeld worden met de manager van de Berkellandse Uitdaging, Marleen Kosterink: 06-28737845. Adres: Van Wijnen Eibergen B.V., Kiefte 4, Eibergen.


Inloopavond over plannen voor Broodfonds Berkelland

BERKELLAND - Het ondernemersnetwerk Inspiratie Ontbijt Achterhoek heeft plannen om een broodfonds op te zetten voor ondernemers in Berkelland en directe omgeving. Een broodfonds is een relatief laagdrempelige manier om jezelf te verzekeren tegen langdurige arbeidsuitval, zoals ziekte.

Het is gebaseerd op het solidariteitsprincipe en op vertrouwen onderling. Alle deelnemers van een groep leggen maandelijks een vastgesteld bedrag in van waaruit eventuele schenkingen (uitkeringen) worden gedaan aan leden die daarvoor in aanmerking komen. Het verschil met een reguliere arbeidsongeschiktheidsverzekering bij een verzekeraar is dat de betaalde premie aan de verzekeraar vervalt, terwijl de inleg bij een broodfonds niet aan de groep vervalt. Het is dus een persoonlijke broodfondsrekening. De maandelijkse inleg voor een broodfonds is in de regel ook lager dan voor een reguliere arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Sinds de oprichting zijn er al zo'n 300 groepen opgericht in 126 plaatsen, elk tussen de 20 en maximaal 50 deelnemers groot. Indien een van de deelnemers langdurig ziek wordt, krijgt hij een maandelijkse schenking die gebaseerd is op het door hem gekozen bedrag bij de start van de groep. Zo'n schenking duurt maximaal twee jaar. Deelname aan een broodfonds is niet beroeps- of branche gerelateerd.

Voor wie meer wil weten over het Berkellands broodfondsinitiatief en de regelgeving/voorwaarden eromheen, kan op maandag 20 november vanaf 19.00 (inloop) terecht bij H.C.R. Prinsen in Haarlo. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via: www.broodfondsberkelland.nl.