Scheidend voorzitter Wicher Soek (rechts) overhandigt de voorzittershamer aan de nieuwe voorzitter van het Oranjecomité: Hanjo Willems. Hij kreeg zelfs een sjerp omgehangen die Wicher 25 jaar geleden van zijn voorganger ontving. Foto: Niels Markerink
Scheidend voorzitter Wicher Soek (rechts) overhandigt de voorzittershamer aan de nieuwe voorzitter van het Oranjecomité: Hanjo Willems. Hij kreeg zelfs een sjerp omgehangen die Wicher 25 jaar geleden van zijn voorganger ontving. Foto: Niels Markerink Foto: Verona Westera

Hanjo Willems nieuwe voorzitter Oranjecomité

Voorganger Soeker benoemd tot ere-bestuurslid

BORCULO -Hanjo Willems is de nieuwe voorzitter van de Stichting Feest- en Herdenkingsdagen in Borculo. Tijdens een druk bezochte bijeenkomst bij zaal Peters nam hij de hamer over van Wicher Soek, die 25 jaar bestuurslid is geweest.

De jaarlijkse uitreiking van de prijzen van het Septemberfeest in Borculo had dit jaar een bijzonder karakter. Verschillende bestuursleden werden in het zonnetje gezet. Zo werd Caroline Geverink-Jansen gehuldigd omdat ze 30 jaar in het bestuur zit en werd ook haar man Emiel bij de huldiging betrokken vanwege zijn inzet voor alle activiteiten die de stichting organiseert.
De bestuursleden Wout Kruize en Wicher Soek namen na vele jaren afscheid. Beide heren waren respectievelijk 22 en 25 jaar bestuurslid. Bij het afscheid van Wicher werd uitgebreid stilgestaan omdat hij bijna 25 jaar voorzitter is geweest. Muziekvereniging Volharding bracht hem een serenade en de nieuwe voorzitter Hanjo Willems roemde de inzet van Wicher, met name om de Septemberfeesten een feest voor iedereen te laten zijn. Vanwege het vele werk dat hij heeft verzet, werd Wicher benoemd tot ere-bestuurslid van de stichting.