Groot onderhoud aan de Lijsterbesstraat. Foto: PR
Groot onderhoud aan de Lijsterbesstraat. Foto: PR Foto:

Jay Jay's Border Jazzmen spelen in Berkelpalace

BORCULO - Jay Jay's Border Jazzmen nodigen belangstellenden van harte uit voor hun jaarlijkse koffieconcert op zondag 19 nvoember vanaf 11.00 uur in Berkelpalace, Hambroekweg 8 in Borculo. Toegang gratis. De Jazzmen brengen ook een aantal nieuwe nummers ten gehore brengen. Na afloop is er gelegenheid gebruik te maken van het heerlijke stamppotbuffet voor 15 euro per persoon. Hiervoor graag vooraf reserveren bij Berkelpalace 0545-274333 of info@berkelpalace.nl. Info: www.jazzmen.nl


Opknapbeurt woningen aan Lijsterbesstraat

BORCULO - Aan de Lijsterbesstraat in Borculo knapt ProWonen 12 één-slaapkamer-appartementen op. Het onderhoud is bedoeld om de woningen aan te passen aan de eisen van deze tijd en daarnaast ook voor de toekomst.

De huizen worden energiezuinig gemaakt door het isoleren van de vloer van de woningen op de begane grond en het aanbrengen van HR++ beglazing bij alle woningen. Alle huizen krijgen een nieuwe, eigen, HR combiketel. De collectieve cv-installatie in het complex en de keukengeisers in de huizen verdwijnen daarmee. Daarnaast wordt in alle woningen een mechanische ventilatie aangebracht. Het bestaande voegwerk wordt, waar nodig, vervangen en de dakpannen worden vervangen door nieuwe betonpannen.
Het groot onderhoud gaat verder dan de werkzaamheden aan en rondom de woning. In de woningen worden douche/toilet en keuken aangepakt. Bewoners kunnen hierin zelf keuze maken uit verschillende materialen. Daar waar de beglazing wordt vervangen, worden de ramen en kozijnen aan de binnenzijde geschilderd. De huizen krijgen aan de buitenzijde een nieuwe kleur. Tot slot laat ProWonen het aanwezige asbest in de vensterbanken op een verantwoorde en veilige manier verwijderen. De manier waarop dit wordt gedaan, is relatief nieuw. Via een zogenaamde mini-containment, wordt het asbest via een kleine doorzichtige kast (een soort couveuse) verwijderd. Deze manier zorgt voor minder overlast in de woning.
Dit project is besproken met Huurdersvereniging Borculo. Aannemersbedrijf Kreunen uit Lochem voert de werkzaamheden uit. ProWonen verwacht begin december dit jaar klaar te zijn.


Mantra's zingen met
Ellen Oosterom

BORCULO - Ellen Oosterom is op dinsdag 7 november te gast op de koffieochtend De Tafel van 10 op Erve Zurel in Borculo. Zij laat aanwezigen kennis maken met het mantra zingen.

Een aantal jaren geleden heeft Ellen Oosterom haar man verloren. Na de intense verzorging en het overlijden is ze in een gat gezakt. Haar leven stond op zijn kop. Langzaam maar zeker is ze daar weer uit omhoog gekrabbeld mede doordat ze kennis maakte met het Mantra zingen. Het zingen bracht haar weer in haar eigen energie. De momenten zonder gedachten versterkten haar wilskracht en haar levensenergie. Inmiddels heeft ze weer een nieuwe partner en is zielsgelukkig. .

Mantra's zijn gewijde teksten, in het Sanskriet (oudste klassieke taal uit India.) Een mantra is een combinatie van heilige lettergrepen die samen een kern van geestelijke energie vormen. Deze energie fungeert als een magneet voor het aantrekken en bundelen van positieve energie.
Man in mantra betekent in het Sanskriet "denken". Tra komt van 'trai' en kan betekenen 'bescherming tegen' of 'bevrijding'. Mantra betekent dus zoveel als 'het denken dat bevrijdt en beschermt'.
Het zingen of reciteren van mantra's activeert en bevordert harmonie in alle aspecten en bestandsdelen van het menselijk wezen.

Tafel voor 10 is een ontmoetingsochtend voor vrouwen uit Borculo en omgeving. De bijeenkomsten zijn bedoeld om contacten te onderhouden


Ook de asbest vensterbanken worden verwijderd. Foto: PR