Burgemeester Van Oostrum introduceert Laura de la Mar. Foto: Jaime Lebbink
Burgemeester Van Oostrum introduceert Laura de la Mar. Foto: Jaime Lebbink Foto:

Gebundelde sponsoravond

BORCULO - Zeven sportverenigingen uit Borculo hebben op een unieke wijze hun sponsoren in het zonnetje gezet. In samenwerking met de Sportfederatie Berkelland bedachten ze een plan om samen de sponsoren te bedanken. Dat gebeurde afgelopen donderdagavond in Buitencentrum Kerkemeijer. Zo'n 80 sponsoren hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging en kregen onder leiding van avondvoorzitter burgemeester Joost van Oostrum een mooi programma voorgeschoteld dat verdeeld was in twee helften van drie kwartier. De derde helft was aan de bar.

Door Rob Weeber

De deelnemende verenigingen waren korfbalvereniging K.V. Olympia '22, voetbalverenigingen V.V. Deo en V.V. Reünie, volleybalvereniging Gemini Borculo, gymnastiekvereniging G.V. Borchlo, badmintonclub BC Babo en tennisclub De Wildbaan.
Het programma bestond uit twee spreeksters, Carolien Tesselhof uit Borculo en Laura de la Mar uit Lochem. Carolien hield een voordracht over Facebook (FB). Ze besprak de impact van FB op het dagelijks leven, zowel in de privé als de zakelijke sfeer, en liet zien hoe je als bedrijf het beste gebruik kunt maken van FB. Onderwerpen als organische bereikbaarheid, adverteermogelijkheden, likes en win acties en FB pixel kwamen aan de orde en lieten zien dat FB allang niet meer het 'buurpraatje' tussen de leden is, maar inmiddels een zeer geëvolueerd marketing- en communicatiemiddel dat grote waarde kan hebben voor zakelijk gebruik ervan. Mits goed ingezet natuurlijk.
Laura de la Mar hield een voordracht over het thema gastvrijheid. Gastvrijheid is iets dat je volgens haar niet aan en uit kan zetten, maar zit in de cultuur van een bedrijf en de mensen die er werken. Gastheerschap heeft een niet te onderschatten impact en gaat over persoonlijk contact tussen mensen. De beste definitie volgens haar is de volgende quote: "Mensen vergeten wat je hebt gezegd, ze vergeten wat je hebt gedaan, maar ze vergeten nooit wat je ze hebt gegeven." Ze wees verder op het feit dat iedereen kijkt naar tevreden klanten, maar waar het echt om gaat, zijn je ambassadeurs. Dat zijn de mensen die je bedrijf positief aanbevelen naar anderen. Er zijn maar twee momenten waarop je als bedrijf beoordeeld wordt, het moment van binnenkomst en weggaan. Is de eerste indruk slecht, dan heb je maar liefst zeven positieve ervaringen nodig om dat eerste gevoel om te buigen.
De reacties van de gasten waren positief. Veel sponsoren ondersteunen meerdere verenigingen en dat betekent doorgaans meerdere avonden bijeenkomst. Ook de inhoud van het programma sloeg goed aan. Dit keer geen humoristische oud-sporter die optrad, maar een meer inhoudelijk programma. Het lijkt een nieuwe trend, maar eerst wordt er nog geëvalueerd. In ieder geval was het een gastvrije avond en dat is precies waar het in de relatie tussen de club en de sponsoren om draait.