Goede resultaten voor de turnsters van RGV. Foto: PR
Goede resultaten voor de turnsters van RGV. Foto: PR Foto:

Goede resultaten voor RGV-teams bij plaatsingswedstrijd

RUURLO - Zaterdag 28 oktober hebben de E, D en C-teams goede zaken gedaan op de tweede plaatsingswedstrijd voor teams in Ermelo.

RGV-C2 (Lianne Wolters, Manon Kapers, Kim Boekelder & Marieke Winters) was, net als de vorige wedstrijd, het beste en kreeg het goud omgehangen. RGV-C3 (Mady Brundel, Wout Krabbenborg, Marlein Kapers & Linn te Veldhuis) werd deze wedstrijd vijfde. Voor RGV-D4 (Liz Mombarg, Anne de Vrught, Lonneke Heijink & Nila Meulman) was er ook een medaille, namelijk het brons. Het E-Team (RGV-E5; Lynn Brundel, Zsa-Zsa van der Vlugt, Mees te Veldhuis & Larissa Buitenhuis) deden het deze wedstrijd super goed en mocht daarmee het brons mee naar huis nemen.

Uitslagen volleybalvereniging Tornax

RUURLO – De volleybaldames van Tornax 1 moesten zaterdag om 14.00 uur thuis spelen tegen VV Forza 2 uit Laren. De eerste set begon goed. Veel mooie opslagreeksen achter elkaar en er werd goed gevochten voor de bal. Aan het eind van de eerste set stond het 19-24 voor Tornax. Een puntje klonk in dit geval makkelijker dan dat het was. Na veel onnodige fouten maakte Tornax het nog spannend.

De stand werd 24-24, Tornax moest dus echt knokken voor de punten. Uiteindelijk werd de set afgesloten met 27-25 stand voor Tornax. Het stond dus 1-0. Tornax begon met goede moed de tweede set. De punten gingen over en weer, het werd spannender. Bij VV Forza stond een goed blok Tornax moest goed haar best doen om hier langs te komen. Na veel mooie punten door onder andere prikballen en mooie smashes won Tornax de set met 25-19. Het stond nu dus 2-0 voor Tornax. Roel (coach Tornax) vond nu dat Tornax de rest van de sets ook moest gaan winnen. Met een positieve blik begon Tornax de set. Er was veel enthousiasme in het team zoals vaak het geval is. Helaas door een paar tegenslagen werd het team van Tornax een beetje onrustig en ging het enthousiasme een beetje weg. In deze set kwam invalster Fleur erin. In deze set werd er goed samengespeeld en Tornax werd weer enthousiast. Doordat er goed werd samengespeeld ontstonden er mooie set ups van Mileen en werden deze goed afgemaakt. Uiteindelijk werd deze set ook als beste afgesloten, namelijk met een stand van 25-16 voor Tornax. Doordat Tornax toen met 3-0 voor stond wilde Roel wat anders proberen. Veel mensen stonden in deze set namelijk op een andere plek dan gewoonlijk. Dit veroorzaakte enige chaos in het team. De chaos was niet alleen aan Tornax kant aanwezig maar ook bij de tegenstander. De coach van de tegenstander had al zijn time-outs benut in de hoop dat het zou helpen. Alleen Tornax zette toen zijn opslag joker in, genaamd Maud. Vele punten werden hierdoor behaald en uiteindelijk werd deze spannende set afgesloten met 25-21. De wedstrijd werd hiermee met 4-0 gewonnen en de vijf punten binnengehaald waardoor Tornax nu in het klassement eerste staat

Tornax Heren 1 pakken twee punten
Vier wedstrijden in acht dagen, dat lijkt haast topsport. Tussen de reguliere wedstrijden door hebben de mannen van Tornax afgelopen week twee oefenwedstrijden gespeeld. Doelstelling daarbij was om meer ritme op te doen en sneller te wennen aan het nieuwe systeem dat gespeeld wordt. Zaterdag speelde Tornax tegen WSV, een jong team, dat net als Tornax in de onderste regionen van de competitie speelt. Coach Bertjan gaf vooraf aan dat Tornax de lijn van de afgelopen wedstrijden door moest trekken en dat men tevens de druk bij de tegenstander moest leggen. De eerste set ging, op een slechte periode na, redelijk goed. Na een flinke eindsprint ging de set nipt verloren met 24-26. Net als in eerdere wedstrijden had Tornax een serie van vijf, zes ballen die men niet goed op kon pakken. Of de pass kwam niet of de aanval werd niet afgemaakt. Zonde, want Tornax eindigde zeer dichtbij. In de tweede set kreeg het spel geen vervolg. De Ruurlose mannen legden te weinig druk neer bij WSV, waardoor zij het spel konden maken. Zowel verdedigend, als passend was het spel zwak. Terecht werd er verloren met 16-25. Tornax sprak af om het slechte gevoel van de tweede set te vergeten en opnieuw te beginnen. Belangrijkste doel was om veel meer druk bij de tegenstander neer te leggen. Zowel met de opslag als met de aanval. Dan maar meer risico nemen. Dat werd goed opgepakt. De passing lag een stuk beter, daardoor kon men aanvallend ook meer snelheid en power erin brengen. Ook de servicedruk was tijdens deze sets goed. Er werden door verschillende spelers opslagseries gemaakt. Series waardoor WSV niet aan het spel toe kwam. Iets wat ze voorgaande sets juist bij het spel van Tornax hadden gedaan. De derde en vierde set werden gewonnen met 25-20 en 25-21. Uiteindelijk wist Tornax dit spel niet door te zetten naar de vijfde set. Er werden enkele onnodige fouten gemaakt. Terecht verloor men de vijfde set met 9-15 waardoor Tornax toch nog twee punten uit deze wedstrijd gehaald heeft .Al met al is het fijn om te zien dat er groei in het spel zit. Tornax heeft met vlagen nog moeite om de bal goed te passen. Dat heeft te maken met de servicedruk van de tegenstanders. Dit ging tegen WSV al beter dan in andere wedstrijden, Maar men moet zorgen dat men hier stabieler in wordt. Op momenten dat dit lukt kan Tornax aanvallend meer brengen en scoort men. Tegelijkertijd moet Tornax wennen aan het nieuwe spelsysteem dat men speelt dat soms nog voor verwarring zorgt. Al met al heeft Tornax er het geloof in dat men op de goede weg is.

André Eisink aan kop bij 't Stokpaard

RUURLO – André Eisink heeft zich door zijn overwinning weer aan kop genesteld van de onderlinge competitie van schaakvereniging 't Stokpaard. Twee andere opvallende uitslagen waren vorige week de zeges van Lucia Bluemers en Wouter Bodegom en de mooie remise van Bertus Beltman tegen Jan Schutte. Tinus Gaastrta is ook goed op dreef. De uitslagen van dinsdag 24 oktober: Eisink - Van Uhm 1-0; Geertsma – Bodegom 0-1; Vasse - Seleski 1-0; Gaastra – Buiten 1-0; Beltman – J. Schutte 0,5-0,5; Baggen – Petres 1-0; Wolthekke – Plokker 0-1 en Gieteling – Bluemers 0-1.