Vrijwilligers van de doolhof, (vlnr) Wim Slotboom, Wim Rijkenbarg, Fons Langenhof en Johan Oltvoort. Foto: PR.
Vrijwilligers van de doolhof, (vlnr) Wim Slotboom, Wim Rijkenbarg, Fons Langenhof en Johan Oltvoort. Foto: PR. Foto:

Toename van aantal bezoekers aan doolhof

RUURLO – De Ruurlose doolhof heeft 1 november haar 'deuren' voor dit jaar weer gesloten. Stichting Toeristische Activiteiten Ruurlo (STAR), die de doolhof exploiteert, is zeer content met het aantal bezoekers over dit jaar, ruim 2100 meer dan vorig jaar.

Door Jan Hendriksen

Waaraan de positieve toename is te wijten is nog niet helemaal duidelijk. Maar wel is zeker dat tenminste enkele honderden bezoekers aan het museum More ook gebruik hebben gemaakt van het arrangement om ook de doolhof te bezoeken. De toename van het aantal bezoekers is natuurlijk ook een opsteker voor de vele vrijwilligers die de hele zomer weer met hart en ziel hun tijd beschikbaar stelden. Mocht men ook interesse hebben om als vrijwilliger bij de doolhof te fungeren dan kan men zich melden bij het VVV kantoor/winkel in Ruurlo.
Door Stichting de vrijwilligers van de STAR werd 18 oktober een Spokentocht in de doolhof georganiseerd. Wie voldoende moed had mocht met een spook op de foto. De zeven spoken hadden elk een letter en als men alle spoken met letters had gevonden kon men een woord vormen. Van de 314 deelnemers, jong en oud, hadden 183 jonge deelnemers het briefje met het juiste antwoord 'Egeltje" ingeleverd. Van de ingeleverde goede inzendingen werden er drie prijswinnaars aangewezen: Michelle van Veenendaal uit Borculo, Lars Gotink uit Ruurlo en Noud Kleyn Gaarden uit Beltrum. Jeugdige bezoekers aan de doolhof konden in de afgelopen maanden gratis meedoen met een rebus. De winnaars van de maand oktober, de laatste van dit jaar, zijn Tijn Leferink (3 jaar) uit Neede, Tijn d'Hert (8) uit Haarlem en Jeremain Felies (6) uit Amsterdam.