Hendrik de Boer en Reina Bamberg rondom de waxinelichtjes in de doolhof. Foto: PR
Hendrik de Boer en Reina Bamberg rondom de waxinelichtjes in de doolhof. Foto: PR Foto:

Huwelijksaanzoek in Doolhof Ruurlo

RUURLO – Na sluitingstijd van de Doolhof Ruurlo vond er vrijdagavond 28 oktober een huwelijksaanzoek in de doolhof plaats. De aanstaande bruidegom had er veel werk van gemaakt. Men had op internet gezocht naar de mooiste heggendoolhof in Nederland en was daarbij in Ruurlo uitgekomen. De toekomstige bruidegom had een hart van waxine lichtjes rond de toren gemaakt en in de brede paden eveneens bescheiden lichtjes geplaatst. Het toekomstige echtpaar is afkomstig uit Friesland, te weten Heerenveen en Kollumerpomp en hoopt volgend jaar in het huwelijk te treden. Hendrik de Boer en Reina Bamberg weten nog niet waar. Uiteraard kan dat in de doolhof. De eerste stap is gezet en de vrijwilligers van de doolhof wensen het toekomstige paar heel veel geluk.


Harmonicagroep Ruurlo te gast bij soos Barchem

BARCHEM – Harmonicagroep Ruurlo treedt woensdagmiddag 15 november op tijdens de Seniorenmiddag in Barchem. Een tiental harmonica spelers zullen de senioren even terug nemen in de tijd met bekende liedjes. De middag begint om 14.00 uur in het Dorpshuis 't Onderschoer en duurt ongeveer tot 16.30 uur. De Barchemse Seniorensoos houdt elke derde woensdagmiddag van de maand haar gezellige middag voor 65-plussers. Het bestuur van de soos probeert een gevarieerd programma samen te stellen met voor elk wat wils. Een koor, muziek, cabaret of een Powerpoint presentatie van bijvoorbeeld een mooie reis of de natuur staat soms op het programma.

In december halen de vijf vrijwilligers, die het bestuur van de Seniorensoos Barchem vormen, alles uit de kast om het kerstfeest weer met vele senioren op een bijzondere manier te vieren.


Intocht Sint in Ruurlo

RUURLO - Sinterklaas en zijn Pieten arriveren in Ruurlo op zondag 19 november. Om 13.20 uur ikomen zij aan op station Ruurlo. Voor nadere informatie zie www.ruurlo.biz.


Abonnementen IJsclub Ruurlo in voorverkoop

RUURLO – IJsclub Ruurlo gaat in november weer de abonnementen in de voorverkoop aan hun leden aanbieden. Vrijwilligers van IJsclub Ruurlo komen de komende weken bij alle leden langs om de abonnementen aan te bieden. Het is handig dat men daarvoor contant geld klaar legt. Er kan bij de vrijwilligers niet gepind worden. IJsclub Ruurlo zet traditioneel op 1 december haar baan aan de Wiersseweg 'onder water'. De abonnementsprijzen zijn in de voorverkoop tot en met twaalf jaar 3,50 euro, dertien tot en met zeventien jaar vijf euro en voor achttien jaar en ouder 7,50 euro. Aan de kassa bij de ijsbaan van IJsclub Ruurlo aan de Wiersseweg kosten de abonnementen als de baan geopend is: tot en met twaalf jaar vijf euro, dertien tot en met zeventien jaar 7,50 euro en achttien jaar en ouder tien euro. Dagkaarten aan de kassa kosten voor kinderen tot en met twaalf jaar twee euro, dertien tot en en zeventien jaar drie euro en achttien jaar en ouder vier euro. info op www.ijsbaanruurlo.nl


'Sophia's Lust goes
Britain' bij najaarsconcert

RUURLO – Na het grootse 'Sophia's Lust a gogo Top 2000' concert van vorig jaar is het zaterdag 11 november weer tijd voor een nieuw jaarlijks Najaarsconcert van Koninklijke Muziekvereniging Sophia's Lust Ruurlo. Dit jaar neemt het harmonieorkest de bezoekers mee op een muzikale reis door Engeland, Ierland en Schotland.

Allerlei bekende en iets minder bekende muziekstukken zullen ten gehore gebracht worden. Uiteraard treedt ook het leerlingenorkest op. Ze hebben de laatste weken flink gerepeteerd om een aantal mooie werken te laten horen. Het harmonieorkest en leerlingenorkest staan onder leiding van dirigent Mark ten Breul. De slagwerkgroep zal samen met slagwerkgroep De Volharding uit Borculo optreden. Tijdens dit optreden zullen de oren en ogen niets tekortkomen. De slagwerkgroep wordt begeleid door instructeur Jan Kreunen.
Het concert wordt gegeven in de grote zaal van 't Kulturhus Ruurlo. De zaal is open vanaf 19.00 uur en het concert begint om 19.30 uur. Kaarten kan men inmiddels reserveren via www.sophiaslust.nl. In de voorverkoop betaalt men vijf euro per volwassene (18+) en 2,50 euro per kind (18-). Aan de deur kosten de kaarten zaterdagavond 7,50 per euro volwassenen (18+) en vier euro per kind (18-). Alle kaarten zijn inclusief twee consumpties.