Dj Mike Gerritsen in zijn thuisstad Borculo. Foto: Rob Weeber
Dj Mike Gerritsen in zijn thuisstad Borculo. Foto: Rob Weeber

Mike Gerritsen: Gigstarter Best DJ of the Year 2017

BORCULO - De Borculose dj Mike (Gerritsen) heeft de verkiezing gewonnen tot Gigstarter Best DJ of the Year 2017. Hij kreeg de meeste stemmen in de afgelopen weken in zijn categorie. Gigstarter is een landelijk boekingsplatform voor muziekartiesten, waar inmiddels meer dan 2000 artiesten staan ingeschreven. De award wordt uitgereikt op zaterdag 18 november op Ruigoord in Amsterdam waar die avond de beste Gigstarter Artist of the Year wordt gekozen. Tijdens de avond zal ook Mike als winnaar van de DJ Award zijn muziek ten gehore brengen.

Door Rob Weeber

Hij is pas twintig en zo'n vijf jaar bezig als diskjockey. Nu nog combineert hij het uitgaansleven met een baan, maar zijn toekomst ziet hij enkel in de muziek. Het enige waar hij nu nog tegenop ziet is het reizen. Hij heeft bij wijze van spreken al last van een jetlag bij de overgang van de zomer- naar de wintertijd. Dj Hardwell en rapper Lil Kleine zijn aansprekende namen voor hem, maar die status heeft hij nog lang niet bereikt. Mike treedt hoofdzakelijk nog binnen de Achterhoek op met af en toe een uitstapje erbuiten. Ook heeft hij nog geen eigen platen. Pas tijdens zijn optreden maakt hij de keuze voor de platen die hij draait. Feitelijk vindt hij alle muziek mooi, als je het maar afwisselt. Zijn voorkeur voor de opbouw van een optreden loopt via House, rap van Lil Kleine naar een afsluitende hardstyle van zo'n 150 bpm (beats per minute). Belangrijk daarbij zijn de vlekkeloze overgangen en de perfecte mix. Soms draagt hij oordoppen tijdens een optreden, hoewel hij er altijd op let dat hij de verplichte decibellimiet niet overschrijdt.
Mike houdt van het wereldje, maar zal zich nooit misdragen. "Ik bewonder de status die de grote rappers en dj's hebben, maar ik zal nooit zoiets als een fles champagne op het podium leegspuiten. Ook je gedrag buiten het podium, bijvoorbeeld op straat, vind ik belangrijk. Ik hou niet van arrogantie, hoewel ik begrijp dat het soms een uiting van afscherming is. De meeste artiesten die ik ontmoet zijn gelukkig buiten het podium heel relaxed. Misbruik van alcohol en drugs zie ik gelukkig weinig op de feesten waar ik draai. Het zal ongetwijfeld gebeuren, maar misschien komt het in de oosten van het land minder voor. Mensen vragen mij omdat ze het me gunnen. Ik timmer hard aan de weg en blijf vooral mijzelf. Daarnaast bezorg ik ze een mooi feest en daar gaat het om." Waar hij ook niet aan wil, is het werken met MC's, masters of ceremonies. Dit zijn een soort sidekick artiesten die bij je op het podium staan en onder meer de feeststemming promoten. Volgens Mike trekken ze veel te veel de aandacht naar zich toe. Dat gaat soms ten koste van de dj en de muziek zelf.
Wie dj Mike op 18 november tijdens het feest op Ruigoord in actie wil zien, kan kaarten verkrijgen via Gigstarter.nl. Ze kosten 5 euro per stuk.