Gert Landman. Foto: PR
Gert Landman. Foto: PR Foto:

Gert Landman op zangdagavond

GEESTEREN - Op zondagavond 26 november 19.15 uur is er in de Gereformeerde Kerk in Geesteren een bijzondere zangdagavond met ds. Gert Landman uit de Bilt. Hij stond als redacteur aan de wieg van het nieuwe Liedboek; onder ruim twintig liederen staat ook zijn naam, zoals het bekende 'Ga met God'. Ds. Gert Landman was al eerder te gast in de zangdagavond: als motorrijder met What Drives You en in een Taizedienst.

Ditmaal neemt hij aanwezigen mee op reis door het nieuwe Liedboek. Hij vertelt van een aantal liederen het achtergrondverhaal waardoor ze nog meer gaan leven: ontstaan van tekst en/of vertaling, welke melodie erbij is gevonden (of gemaakt) en waarom juist op die wijze. Het nieuwe liedboek kent een veel grotere variatie in muziekstijlen, ook meer jazzy of popmuziekachtig sferen. Maar ook Engelse melodieën, bekend van 'Songs of Praise'. Dit alles gaan de aanwezigen horen, zingen en beleven. Muzikale begeleiding zal op orgel en op piano verzorgd worden door Ad Krijger. Uiteraard zullen ook liederen gezongen worden die van zijn hand komen.


Sint bezoekt Gelselaar en Geesteren 25 november

GEESTEREN/GELSELAAR - Afgelopen zaterdag kwam Sinterklaas met zijn pieten aan in Nederland. Een week later, zaterdag 25 november staat een bezoek aan Geesteren in de agenda van de Sint. Hij wordt daar, samen met zijn pieten vrolijk onthaald. Om 10.00 uur gaat muziekvereniging Amicitia vanaf Café Baan richting de Es het gezelschap in te halen.

De Sint en de Pieten maken dan een rondgang door het dorp. Hierna worden de Sint en zijn Pieten ontvangen in het Dorpshuis door de Ouderraad van school en Geesterens Belang. De kinderen kunnen in de gymzaal de Goedheiligman begroeten. Voor de ouders zal er dan de gelegenheid zijn iets te drinken in de Brinkerinkzaal van het Dorpshuis. Eindtijd is ongeveer 11.30 uur.

Gelselaar
In de middag gaat de Sint naar Gelselaar. Ouders kunnen daar samen met hun kinderen op zaterdag 25 november Sinterklaas en zijn pieten verwelkomen. Om 14.30 uur vertrekt muziekvereniging Excelsior bij café Florijn met kinderen ouders en andere belangstellenden naar de rand van het dorp om Sint en pieten welkom te heten. Na een korte rondgang door Gelselaar komt men weer terug bij Florijn om samen een feestje te vieren.

De kinderen krijgen dan gelegenheid om de gasten uit Spanje een hand te geven, tekening af te geven, liedjes te zingen. Het leerlingenorkest van Excelsior, onder leiding van Rosanne Sprick, zal daar het geheel muzikaal ondersteunen.


Sint komt naar Geesteren met zijn pieten. Foto: Leo Schaap